1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Υπέρηχος Χολης

Discussion in 'Παθήσεις Χοληφόρων και Παγκρέατος.' started by jeanne, Nov 1, 2009.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. jeanne

  jeanne New Member

  Πριν απο 2 μήνες εκανα υπέρηχο ανω και κατω κοιλίας και η διάγνωση ηταν η εξής Σε σχέση επαφής με το τοίχωμα της χοληδόχου κύστης απεικονιζονται τρία ηχογενή μορφώματα διαμέτρου 0,40cm,0,36cm,0,33cm,xωρίς ακουστικά φαινόμενα που πιθανόν αντιπροσωπεύουν χοληστερινικης υφης πολύποδες.Χθες εκανα επανελεγχο και παρουσιάστηκε η ιδια κλινική εικόνα.Θα ηθελα την πολύτιμη συμβουλή σας για το τι πρέπει να κάνω απο εδώ και πέρα. Αυτό το πιθανόν με ανησυχεί, υπαρχει περίπτωση να είναι κάτι αλλο κακοηθεια πχ. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και μπράβο για την ιστοσελίδα σας
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Οι πολύποδες χοληδόχου κύστεως (οι αληθείς) ειναι προσεκβολές του βλεννογόνου και συνήθως είναι μονήρεις!
  Παρακολουθούμε την αύξηση μεγέθους τους, και φτάνοντας όριο κοντά στο εκατοστό πρέπει να αφαιρείται η χοληδόχος κύστη.
  Ολα τα άλλα ευρήματα (σαν τα δικά σας- και τα συνηθέστερα), είναι "ψευδοπολύποδες".
  Πρόκειται για συσσωρεύσεις κρυστάλλων χοληστερίνης στο τοίχωμα, μιάζουν με πολύποδες, και είναι πυρήνες δημιουργίας μελλοντικών λίθων.

  Το θέμα είναι πως πάντα η λύση αποβαίνει η χολοκυστεκτομή (λαπαροσκοπικά πάντα), διότι έτσι μόνο λύνεται το πρόβλημα (διαγνωστικά και θεραπευτικά)!;)
 3. jeanne

  jeanne New Member

  υπερηχος χολης

  ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση σας. Να ειστε καλά.

Share This Page