1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Υποτροπή Κύστης Κόκκυγα?!?!?!?!?

Discussion in 'Κύστη Κόκκυγος' started by skydogsully, Aug 10, 2008.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. skydogsully

  skydogsully New Member

  θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος στην εξής απορία:

  Αν η κύστη κόκκυγα(τριχοφωλεακό συρίγγιο) αντιμετωπιστεί χειρουργικά(πλήρης αφαίρεση της κύστης μαζί με συνοδά συρίγγια και πόρους) τότε,αφού περάσει αρκετός καιρός,η ''φυσιολογική'' εικόνα του ασθενούς περιλαμβάνει μόνο την μετεγχειρητική ουλή ή θα υπάρχει και ο πόρος/συρίγγιο από τον οποίο μπορεί να υπάρχει και εκροή υγρού?Δηλ.,αυτός ο πόρος σημαίνει ότι υπάρχει υποτροπή ή υποτροπη σημαίνει μόνο ότι η περιοχή θα γίνει ερυθρή, διογκωμένη και σκληρή ενώ μπορεί να εκρέει πύον το οποίο και θα έχει πολύ άσχημη οσμή?

  ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια απάντηση!

  :smile:
  Last edited by a moderator: Aug 11, 2008
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Καλημερα.
  Δεν επιτρέπεται να υπάρχει εκροή πύου !
  Η ουλή μπορεί να ειναι κόκκινη και σκληρή τους πρώτους μήνες μετεγχειρητικά και σιγά σιγά να γίνει πιο μαλακή και χρωματικά να μεταπέσει σε ρόζ και πιό λευκή προς το δερμα.
  Ομως η ύπαρξη εκροής πύου σημαίνει ή οτι δεν έχει θεραπευτεί σωστά η κύστη ή υποτροπή!
 3. skydogsully

  skydogsully New Member

  Ευχαριστώ για την απάντησή σας.

Share This Page