1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΑΓΧΟΓΟΝΕΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

Discussion in 'Επεμβάσεις Παχυσαρκίας' started by ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΝΑ, Oct 6, 2008.

Watchers:
This thread is being watched by 6 users.
 1. ΠΡΟ-ΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

  ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΓΧΟΓΟΝΕΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

   Ψυχολογική Αξιολόγηση
   Ενημέρωση: Να αυξήσει την γνώση του ασθενή για την νόσο του, τους παράγοντες που την επηρεάζουν, την επίδραση της στην ποιότητα ζωής την και την σημασία της ιατρικής επέμβασης για την αντιμετώπιση των σφαιρικών προβλημάτων.
   Επικοινωνία: Ανακοίνωση των «αρνητικών» αγχογόνων νέων για ιατρικές επεμβάσεις σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες από τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας. Στόχος να αντιμετωπιστούν τα γνωσιακά διεργασιακά λάθη που διαπράττουν οι ασθενείς όταν καλούνται να πάρουν μια ιατρική απόφαση όπως μια πιθανή χειρουργική επέμβαση.
   Αντιμετώπιση: Αρνητικών συναισθημάτων όπως άγχος, εκνευρισμός, πανικός, φόβος, κατάθλιψη που επηρεάζουν τις γνωσιακές λειτουργίες και τις αποφάσεις που παίρνουν στο ιατρικό χώρο. ΕΙΔΙΚΟ ΨΥΧΟ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ πρόγραμμα για την αναισθησία.
   Συμβουλευτική Οικογένειας: Συχνά τα κοινωνικά στερεότυπα του οικογενειακού συστήματος ή φόβοι και η ελλιπής πληροφόρησή των συγγενών μεταφέρεται στον ασθενή με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να πάρει αποφάσεις. Επίσης σε σοβαρές επεμβάσεις η οικογένεια βιώνει πολυποίκιλα συναισθήματα κατά την αναμονή του θεραπευτικού αποτελέσματος.

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑ-ΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΉΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

  ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ:

  1. Βελτίωση της ποιότητας ζωής μειώνοντας τις ψυχολογικές επιδράσεις, άγχος, κατάθλιψη κλπ. (Αντιμετώπιση Αρνητικών Συναισθημάτων).

  2. Να υποστηρίξει τους ασθενείς να επιστρέψουν στις καθημερινές τους ασχολίες, εργασία, κοινωνική ζωή, οικογενειακές υποχρεώσεις (Τοποθέτηση Στόχων, Επανάκτηση Ρόλων).

  3. Να αυξήσει την γνώση του ασθενή για την νόσο του, τους παράγοντες που την επηρεάζουν, την επίδραση της και την σφαιρική αντιμετώπισή της (Ενημέρωση).

  4. Να αυξήσει τα κίνητρα των ασθενών που θα τους οδηγήσουν να καταφέρουν να βελτιώσουν τον τρόπο ζωής τους και τις συνήθειες που επηρεάζουν την εξέλιξη της νόσου με στόχο την μακροχρόνια διατήρηση των αλλαγών αυτών (Υιοθέτηση και διατήρηση υγιεινών συμπεριφορών).

  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
  Η προ-εγχειρητική και μετα-εγχειρητική ψυχολογική υποστήριξη του ασθενούς έχει βρεθεί πώς:
   Μειώνει τα αρνητικά συναισθήματα όπως συναισθήματα άγχους, φόβου, πανικού, εκνευρισμού προ-εχειρητικά
   Αυξάνει την αίσθηση γνώσης και ελέγχου του ασθενή σε θέματα που υπάρχει παραπληροφόρηση π.χ η νάρκωση.
   Μειώνει το νοσοκομειακό άγχος και θλίψη του ασθενούς κατά την νοσηλεία
   Μειώνει την αντίληψη του μετα-εγχειρητικού πόνου.
   Αυξάνει τον ρυθμό και την ποιότητα της μετα – εγχειρητικής αποθεραπείας
   Την ικανοποίηση του ασθενή με το θεραπευτικό αποτέλεσμα.
   Βοηθάει την επικοινωνία ιατρού-ασθενή, εξασφαλίζοντας ανώδυνη, σύντομη και ευχάριστη νοσηλεία .
 2. μαρικα

  μαρικα New Member

  POLY KALO EYXARISTOYME

Share This Page