1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Υπόηχης Αλλοίωση

Discussion in 'Παθήσεις ήπατος και σπληνός' started by Riddick, Oct 24, 2010.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. Riddick

  Riddick New Member

  Στις εξετάσεις του πατέρα μου έγραφε
  "Ηπαρ φυσιολογικού μεγέθους και ηχογένειας με παρουσία στο αριστερό λοβό υπόηχης αλλοίωσης ,σχετικά σαφών ορίων διαστάσεων (12χ10,5χιλ)"
  Τι σημαίνει "υπόηχης αλλοίωσης ,σχετικά σαφών ορίων διαστάσεων (12χ10,5χιλ)"?

  Επίσης λέει
  "Τοιχωματικές προσεκβολές ως επί πολυποειδών σχηματισμών ελέγχονται δύο στο πρόσθιο τοίχωμα διαμέτρου 3,2χιλ και 2,7 χιλ και ένας στο οπίσθιο διαμέτρου 3,7 χιλ."
  Είναι κάτι ανησυχητικό?
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Αυτά είναι "υπερηχολογικοί" όροι που μπερδεύουν. Απο κει και πέρα, θα πρέπει ειδικός να τα αναλύσει όχι μεμεονωμένα, αλλά σε σχέση με το υπόλοιπο ιστορικό.
  Πάντως παρόμοιες εικόνες προκαλούν καλοήθεις παθήσεις του ήπατος πχ αιμαγγειώματα, αδενώματα κλπ. Συμβουλευτείτε τον ειδικό παθολόγο σας, και να γνωρίζετε πως μπορεί να χρειαστεί και άλλη εξέταση (πχ αξονική ή μαγνητική).
  Οσον αφορά τις προσεκβολές, μήπως αφορούν την χοληδόχο κύστη??
 3. Riddick

  Riddick New Member

  Ναι αφορούν την χολυδόχο κύστη που είναι φυσιολογικού μεγέθους,με καλό πάχος τοιχώματος με παρουσία χολόλιθου διαμέτρου 5,4χιλ ο οποίος μετακινείται κατα την αλλαγή θέσης του εξεταζόμενου.
 4. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Τοτε προκειται προφανως για ψευδοπολύποδες την λεγόμενη χοληστερινωαη του τοιχώματος της που συνδυάζονται με την πετρα και αποτελούν πυρήνες δημιουργίας λίθων.

Share This Page