1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση ΥΠΕΡΗΧΟΣ - ΒΟΥΒΩΝΟΚΗΛΗ

Discussion in 'Κήλες' started by alexkoug, Mar 2, 2011.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. alexkoug

  alexkoug New Member

  Καλησπερα σας και συγχαρητηρια για το φορουμ,

  Ήθελα να ρωτήσω : εδώ και 9 ημέρες έχω πόνο στη βουβωνική περιοχή. Ολα ξεκίνησαν τη περασμένη Δευτέρα που έβαλα πολύ δύναμη προκειμένου να ξεβιδώσω ενα μπουλόνι σε ρόδα αυτοκινήτου. Η κίνηση που έκανα ηταν με λιγο λιγισμένα πόδια και πίεση προς τα κάτω με τα χέρια. Δε πονεσα καθόλου και μέχρι την επόμενη μέρα (τριτη μεσημέρι) ημουν μια χαρα χωρις πόνους μέχρι που ανέβηκα δυο-δυο αποτομα σκάλες οπου ξεκίνησε και ο πρώτος πόνος (σουβλία πολυ κατω απο τον αφαλό και λίγο δεξιά).
  Σταδιακά στην αρχή ένιωθα ενα σαν κάψιμο(το οποιο εφυγε τωρα) μαζι με 1-2 σουβλίες.
  Οταν ξαπλώνω νίωθω και πόνο δεξιά και αριστερά κάτω απο τα πλευρά και οταν ξυπνάω νιωθω τη κοιλιά κάτω όλη σφιγμένη το οποιο υποχωρει λίγο κατα τη διάρκεια της ημέρας.
  Περπατώντας νίωθω τον μύ δεξία αλλα και λιγο αριστερά να ποναει φτάνοντας ο πόνος λίγο μεχρι τους προσαγωγούς και ελάχιστα στους όρχεις.. (ο μύς εκείνος της βουβωνικής περιοχής που κεινέιται με το περπάτημα). Οταν κάθομαι ειναι λίγοι οι πόνοι συνηθως.


  Παρατηρώντας τη δεξιά βουβωνοπεριοχή κατα ελάχιστα πιο φουσκωμένη (οχι απολυτα ορατο με το ματι + δεν ειμαι σιγουρος εαν ημουν παντα έτσι και απλα τώρα το παρατήρησα .Διοτι φαίνεται μονο πλαγίως)

  Πηγα σε γενικό γιατρό , δύο χειρούργους και έκανα και υπέρηχο. Ολοι θεώρισαν πως έχω θλάση και πρήστηκε ελάχιστα για αυτό αλλα ο τελευταίος χειρούργος μου είπε οτι πιθανόν να ειναι ανερχόμενη κήλη και να μη κάνω καθολου γυμναστική γιατι θα χειροτερεψει και οτι οι κήλες δε φαίνονται με τιποτα στον υπέρηχο Σε αντίθεση με την ακτινολόγο που είπε οτι αποκλειεται να ειναι κήλη

  Οι ερώτησεις μου ειναι η εξης:

  α) Εάν είχα όντος ανερχόμενη κήλη δε θα το έδειχνε ο υπέρηχος?
  β) Υπάρχει ποιο εξελιγμένος υπέρηχος που να δουλεύει καλυτερα για να κάνω?
  γ) Σε περίπτωση που ειναι όντως ανερχόμενη κήλη γινεται να κάνω κάτι για να μη χειροτερέψει ή σιγουρα καποια στιγμη θα μεγαλώσει? Οπως πχ τη χρησιμοποιηση ειδικης ζωνης - επιδεσμου


  ** Να σημειώσω οτι ειμαι 21 ετών και πολύ αδύνατος (60κιλά). Εχω σταματήσει τη γυμναστική εδω και 3 μηνες.

  Ευχαριστώ πολυ!
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Καλημερα.
  Η βουβωνοκηλη φυσικά και μπορεί να ανιχθευθει σε υπερηχογράφημα βουβωνικης περιοχής, και είναι θεμα ειδικού και να γνωρίζει ότι γίνεται αλλά και πώς γίνεται.
  Το υπερηχογράφημα σε εξειδικευμενους ή γνωστες υπερηχολόγους γίνεται και μαλιστα dynamic. Αυτο απλά σημαίνει την άσκηση αυξημενης ενδοκοιλιακής πίεσης την ωρα της εξέτασης (χειρισμός valsava)!

  Απο κει και πέρα, η λύση (δεδομένου ότι έχετε κηλη και η ηλικία), ειναι η επέμβαση και όχι η ζωνη (η οποία ενδείκνυται σε πολύ μεγάλη ηλικία, και εξασθενει του μυς).
  Η επέμβαση γίνεται και λαπαροσκοπικά, αναίμακτα, ανώδυνα και με μικρή νοσηλεία!!

Share This Page