1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Υπερηχογραφημα Θυροειδούς

Discussion in 'Παθησεις Θυρεοειδούς και άλλων αδένων.' started by skallint, Feb 3, 2012.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. skallint

  skallint New Member

  Καλησπέρα σας,

  Λόγω της ιγμορίτιδας αλλά και της φαρυγγιτιδας που ταλαιπωρούμαι εδω και δυο μήνες ο ΩΡΛ μου πρότεινε συνολικό έλεγχο (αιματολογικές, CΤ σπλαχνικού κρανίου) και περιλάμβαναι και υπερηχό τραχήλου. Στον υπέρηχο τραχήλου διαπιστώθηκε πως το μέγεθος των λοβών του θυρεοειδούς είναι ομοιογενής σε ύφη και φυσιολογικό σε μέγεθος. Οι διαστάσεις του δεξιού λοβού σε εγκάρσια τομή 17Χ13mm. Οι διαστάσεις του αριστερού λοβού 13Χ13mm. Λεμφαδένες καλοήθους μορφολογίας με μέγιστη διάμετρο 24mm επί τα εκτός της αριστερής σφαγίτιδος φλέβος. Θα ήθελα να επισημάνω πως στις αιμτολογικές η CRP ήταν 10.4 με όριο 6. Ο ακτινολόγος μου είπε πως δεν πρέπει να ανυσηχώ για τους λεμφαδένες γιατί είμαι καλοήθους μορφολογίας. Ο ΩΡΛ μου έδωσε αντιβίωση για την ιγμορίτιδα, για τις ερεθισμένες αμυγδαλές και την φαρυγγίτιδα. Χρειάζεται να το ψάξω παραπάνω και να ανυσηχήσω για τους λεμφαδένες (είναι διογκωμένοι από την λοίμωξη)?

  Σας ευχαριστώ πολύ,

  skallint
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Καλησπέρα.
  Αντιδραστικη λεμφαδενοπάθεια ειναι απολυτα φυσιολογικη και απανταται παντα σε καθε παρακειμενη λοίμωξη. Αρα δεν ενεχει κινδυνο ανησυχιας. Παρακολουθηστε το και ενημερωστε τον ιατρο σας για την εξελιξη.
 3. skallint

  skallint New Member

  Σας ευχαριστώ πολύ, για την απάντησή σας.
  Ο ΩΡΛ μου είπε πως ο συγκεκριμένος λεμφαδένας μπορεί να παραμείνει έτσι μετα από κάποια λοίμωξη και δεν χρείαζεται να κάνω κάτι παραπάνω εφόσον δεν αλλάξει (μεγαλώσει). Χρειαζεται να το ψάξω παραπάνω? χρειάζεται μια δεύτερη γνώμη?

Share This Page