1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πρόβλημα Υγρό στο αυτι όταν καταπίνω

Discussion in 'Λοιπές Ειδικότητες' started by Natasa.zk, Jun 14, 2018.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. Natasa.zk

  Natasa.zk New Member

  Γεια σας,
  Είμαι 18 χρόνων και θα ήθελα πριν αναφέρω το πρόβλημα μου να τονίσω ότι σε μικρότερη ηλικία είχα συχνά ωτίτιδα διαφόρων ειδών που πάντα αντιμετωπιζα με αντιβίωση από τον γιατρό ποτέ κάτι περισσότερο. Εδώ και ένα μήνα λοιπον περίπου μάλλον περνάω ένα ήπιο κρυολόγημα ή κάποια ήπια αλλεργια. Αρχικά ξεκίνησα να έχω ημικρανίες και να με ενοχλεί το μάτι μου από τη δεξιά πλευρά στη συνέχεια όταν αυτό σταμάτησε να με ενολχει άρχισα (όχι συνεχόμενα τύχαινε ανά δύο μέρες η περισσότερο) να έχω θολούρα στα μάτια όλη μέρα, όταν αυτό σταμάτησε να με ενοχλεί συνειδητοποιησα ότι η γλώσσα μου ήταν άσπρη μετα όμως από ένα ευλογο διάστημα επανήρθε στο φυσιολογικό της και είναι ακόμα κανονικά.τοτε συνειδητοποιησα ότι η μία αμυγδαλή μου από τη δεξιά πλευρά είχε πρηστεί ελαφρως χωρίς να έχω πόνο ή δυσκολία στην κατάποση και πυρετό. Απευθύνθηκα σε γιατρό γνωστό μας και μου είπε ότι αφού δεν είχα πόνο και πυρετο το μόνο που μπόρεσε να μου συστήνει είναι strepfen και στη συνεχεια σπρέι για το λαιμό coldner. Η αμύγδαλη μου έχει σχεδόν ξεπρηστει εντελώς όμως τις τελευταίες μέρες που σταμάτησε να με ενοχλεί (να τη νιώθω πρησμένη δηλαδη) άρχισα να νιώθω υγρό στα αυτιά μου και τα δύο (λίγο περισσότερο στο δεξί) όταν καταπίνω το σάλιο μου. Δεν νιώθω το αυτί μου βουλωμενο και ακούω κανονικά επειδή όμως ενιωθα τη μύτη μου λίγο βουλωμένη απευθύνθηκα στον ιδιο γιατρό που μου είπε να παίρνω το dexarhina σπρέι για 10 μέρες. Σήμερα τελείωσαν αυτές οι μέρες και ακόμα το αισθάνομαι σε ίδιο βαθμό με πριν. Φοβάμαι πάρα πολύ καθώς έψαξα λίγο στο ίντερνετ και τα μάτια μου είδαν πολύ ακραίες περιπτώσεις για ογγους στον ρινοφάρυγγα σε περιπτώσεις που το υγρό στο αυτι δε φεύγει για αρκετό καιρό. Εδώ και 2 βδομάδες λοιπόν με απασχολεί αυτό το θέμα και ανησυχώ πολυ και γενικά φοβάμαι να πάω σε οποιαδήποτε ειδικοτητα γιατρού και πάντα καταλήγω να ανησυχώ μόνη μου. Καταλαβαίνω ότι δεν έχω ιδιαίτερα συμπτώματα για να είναι κάτι τέτοιο όμως δεν ξέρω αν πρέπει να ανησυχώ ή οχι. Επιπλέον σε ενάμιση μήνα πρόκειται να κάνω ένα αρκετά μεγάλο ταξίδι 5 ωρών δρόμου και 9 ωρών πτήσης. Υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθουν προβλήματα κατά την πτήση στα αυτιά μου? Και εκτός από αυτό μπορώ να ταξιδέψω ή δε θα τα καταφέρω και θα μείνω πίσω ? Ευχαριστώ προαιρετικά όποιον απαντησει.
 2. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Καλησπέρα. Σε τι γιατρό πηγές ;;;
  Natasa.zk likes this.
 3. Natasa.zk

  Natasa.zk New Member

  Ευχαριστώ που διαβασατε το μήνυμα μου. Δεν πήγα καθώς σπουδάζω αλλού είναι παιδίατρος και πήρα τη γνώμη του μέσω τηλεφώνου. Γενικά έχω θέμα με το άγχος μου και νομίζω ότι ανησυχώ υπερβολικα για το οτιδήποτε και είναι περίοδος εξεταστικης και είμαι χαλια. Δε θα ήθελα να μπω σε διαδικασίες με εξετάσεις κλπ αν δεν είναι πραγματικα απαραίτητο καθώς ξέρω ότι μια τετοια διαδικασια θα εχει επιπτώσεις στην ψυχική μου κατάσταση όμως φοβάμαι πολύ και στεναχωριέμαι και κλαίω συνέχεια . Να τονίσω επίσης ότι δεν έχω πρόβλημα στην αναπνοή μου μονο ενα μικρο σχεδόν καθολου ενοχλητικό βουητό στα αυτιά οταν επικρατει ησυχια . ούτε πόνο εχω, κανένα πρήξιμο στο λαιμό ή στους αδένες το μόνο δηλαδή πρόβλημα είναι ότι ακούω όταν καταπίνω υγρό στα αυτιά μου. Ούτε είναι βουλωμένα. Όταν κλείνω τη μύτη μου δε και φυσάω τα νιώθω να βουλώνουν εκείνη την ώρα με το φυσημα και στην συνέχεια ξεβουλωνουν ξανά αμέσως. Επιπλέον νιώθω πολύ λίγο να έχω υγρό πίσω πίσω στη μύτη μου σαν να στάζει στο πίσω μέρος του στόματος μου βλενα ή υγρο και όταν φυσάω τη μύτη μου χωρίς να έχω συνάχι η κάτι βγαίνει απλα πολύ λίγο υγρο σε φυσιολογικη υγρή μορφή όχι παχυρπαχύρρευστο πάνω στο χαρτί και για λίγο μετά δεν το νιώθω αυτό στα αυτιά μου σαν να φεύγει δηλαδή με το φυσικά εντελώς όλο αυτό το υγρό που με ενοχλεί στο λαιμό και στα αυτιά.
  Last edited: Jun 15, 2018
 4. Natasa.zk

  Natasa.zk New Member

  Σας παρακαλώ για άμεση απάντηση πραγματικά αυτό το θέμα έχει μεγάλη επίπτωση στην ψυχολογία μου δεν μπορώ ούτε να διαβάσω ανησυχω 24 ώρες το 24ωρο Θα ήθελα μια γενική γνώμη απο εσας τους διαχειριστες γιατί πραγματικά ανησυχώ παρά πολύ και θέλω να ηρεμήσω. Είναι κάτι που θα πρέπει να με ανησυχη? Η πιστεύετε ότι είναι λόγω της ίωσης που είχα αυτό το μήνα και το γενικά κλίμα με υγρασία στην πόλη μου εδώ?
  Last edited: Jun 15, 2018
 5. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Το ιδανικότερο και το πρέπον θα ήταν να σε δει ΩΡΛ, είναι ο μόνος που θα εντόπιζε το πρόβλημα. Ό,τι και να λέμε θα είναι απλές υποθέσεις, η κλινική εξέταση όμως είναι απαραίτητη και η πιο σίγουρη μέθοδος για να λάβεις τη σωστή θεραπεία.
 6. Natasa.zk

  Natasa.zk New Member

  Καλώς.
  Kathy likes this.

Share This Page