1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση ΥΔΡΟΚΗΛΗ-ΣΠΕΡΜΑΤΟΚΗΛΗ

Discussion in 'Κήλες' started by ΜΕΑΝ, Dec 16, 2008.

Watchers:
This thread is being watched by 3 users.
 1. ΜΕΑΝ

  ΜΕΑΝ New Member

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΒΑΡΗ,ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΩ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΛΥΣΕΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ. ΠΡΙΝ 10 ΜΕΡΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΣΤΟΝ ΔΕΞΙ ΜΟΥ ΟΡΧΥ ΜΙΑ ΜΑΖΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΡΙΝ. ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΑ ΚΑΙ Ο ΥΠΕΡΗΧΟΣ ΕΔΕΙΞΕ ΚΥΣΤΗ, ΠΙΘΑΝΗ ΣΠΕΡΜΑΤΟΚΗΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΥΔΡΟΚΗΛΗ. Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΟΝΗΣ ΕΔΕΙΞΕ 2,6 /10. ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ SITE ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΔΕΥΤΕΡΟΠΑΘΗΣ ΥΔΡΟΚΗΛΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ CA ΤΩΝ ΟΡΧΕΩΝ. Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΟΥΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ. Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ Η ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΟΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΗ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
  ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΝ Η ΥΔΡΟΚΗΛΗ ΚΑΙ Η ΣΠΕΡΜΑΤΟΚΗΛΗ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΒΑΡΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΛΟΓΩ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΣΗΚΩΝΩ.

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Γειά σας!
  Τι εννοεί σπερματοκήλη??? (μήπως κιρσοκήλη?)!
  Κατ'αρχάς, η υδροκήλη είναι καλοήθης συλλογή υγρού πέριξ του όρχεως και δεν έχει λόγο ανησυχίας.
  Φυσικά χρειάζεται εκτίμηση από ουρολόγο και παράλληλα να εκτιμηθεί η κύστη που αναφέρετε.
  Η κιρσοκήλη (αν υπάρχει) θα πρέπει να αξιολογηθεί σε συνδυασμό και με σπερμοδιάγραμμα για να εξασφαλιστεί η γονιμότητα!

  Τα ως άνω αναφερόμενα δεν έχεουν σχέση με άρση βάρους και με την τεστοστερόνη.
 3. Constantinos

  Constantinos Member

  Η υδροκήλη είναι η αύξηση του υγρού που περιβάλει τον όρχη φυσιολογικά για λόγους ανάρτησης. Συλλογή υγρού μπορούμε να έχουμε για διαφόρους λόγους, όπως φλεγμονή΄αλλά και καρκίνο του όρχεως, όμως αν υπήρχε όγκος στον όρχη ο υπέρηχος θα το έδειχνε μιας και είναι η σωστότερη εξέταση.
  Όσο για την σπερματοκήλη, είναι μία ελαφριά διάταση της επιδιδυμίδας. Συνήθως πέρα από μία μικρή ενόχληση (πονάκια) στους όρχεις δεν προκαλεί κάτι άλλο.
  Η ελλατωμένη τεστοστερόνη μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες οι περισσότεροι είναι τελείως άσχετοι με την υδροκήλη ή την κύστη της επιδιδυμίδος.
  Συνεπώς αν δεν έχετε κάποια συμπτώματα με το όσχεο, πόνο ή δυσφορία καλό είναι να συμβουλευθείτε ένα ενδοκρινολόγο για τα επίπεδα τεστοστερόνης.

Share This Page