1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ξαφνικός Πόνος Χαμηλά Στο Λαιμό...

Discussion in 'Παθησεις Θυρεοειδούς και άλλων αδένων.' started by Ricordo, May 24, 2008.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. Ricordo

  Ricordo New Member

  Καταρχήν καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για το υπέροχο forum σας!
  Είμαι 23 ετών, αθλούμαι ιδιαίτερα έντονα ενώ πρόσφατα έκανα καρδιολογικές και αιματολογικές εξετάσεις που ήτανε ικανοποιητικές. Να αναφέρω επίσης πως πριν 4 χρόνια είχα κάνει προληπτικά εξεταση θυροειδούς και κρίθηκε φυσιολογική.
  Το πρόβλημά μου παρουσιάστηκε εχθές όταν κατά τη διάρκεια της άθλησής μου στο γυμναστήριο (ελεύθερα βάρη και στη συνέχεια διάδρομος) ένιωσα έντονες ενοχλήσεις στο λαιμό μου πολύ χαμηλά, πιο κάτω από το λεγόμενο "μήλο του αδάμ". Τις ενοχλήσεις αυτές δεν θα τις περιέγραφα ακριβώς σαν πόνο αλλά σαν πίεση και κάψιμο, παρόμοιο αίσθημα με το να αγγίξουμε με το δάχτυλό μας ή ένα στυλό εξωτερικά το σημείο αυτό (και σαν πρίξιμο - πνίξιμο ίσως). Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες ημέρες είχα κάποιες ενοχλήσεις στο στομάχι και το έντερο, ενώ είναι πιθανό να έχω γαστροεισοφαγική παλλινδρόμηση(οι πρώτες υποψίες μου εμφανίστηκαν πριν 1,5 μήνα περίπου ώσπου πέρασε και δεν ξαναασχολήθηκα, αλλά τελευταία ξαναεμφανίστηκε) καθώς περα από ενοχλήσεις στο στομάχι νιώθω κατα διαστήματα πόνο εκει που τελειώνει το στέρνο και ξεκινάει η κοιλιά, μαζί με ανακοτοσούρα...
  Τις τελευταίες ημέρες λοιπόν και ιδιαίτερα εχθές ένιωθα μια αδυναμία η οποία υπήρχε και σήμερα όπου εμφανίστηκε το ΄συμπτωμα αυτό.
  Αυτή τη στιγμή συνεχίζω να έχω έντονες ενοχλήσεις. Όταν καταπίνω νιώθω μια στενωση περισσότερο και όχι πόνο ενώ χωρίς να κάνω κάποια συγκεκριμένη κίνηση νιώθω συνεχώς αυτό το κάψιμο - πρήξιμο. Κατά διαστήματα νιώθω και σουβλιές ή ο πόνος γίνεται πιο έντονος.
  Αυτό που μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι πως είναι τόσο χαμηλά, ακριβώς εκεί που τελειώνει ο λαιμός που βλέπουμε στο κέντρο ακριβώς ενώ αν το αγγίξω ελάχιστα σε αυτό το σημείο νιώθω το ξάψιμο πιο έντονο. Στο μεταξύ νιώθω αδυναμία και πιθανώς να έχω και λίγο πυρετό (δυστυχώς δεν έχω θερμόμετρο αυτή τη στιγμή να το επιβεβαιώσω). Στο παρελθόν έχω περάσει αρκετές φορές αμυγδαλίτιδα (την αποκλείουμε γιατί πέραν των διαφορετικών συμπτωμάτων πόνου κλπ. το σημείο τώρα είναι πολύ πιο χαμηλά)και ο πόνος της φαρυγγίτιδας ή λαρυγγίτιδας δεν θυμάμαι που ακριβώς εντοπίζεταιαλλά νομίζω πιο ψηλά από εκεί που έχω τα συμπτώματα.
  Τι πιστεύετε με βάση τα όσα αναφέρω; Μπορεί να είναι κάτι σοβαρό;
  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, ενώ και πάλι οφείλω να σας πω συγχαρητήρια για το φόρουμ, τις γνώσεις και την προσπάθειά σας::
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Καλημέρα και ευχαριστούμε για τα καλα σας λόγια!
  Κατ'αρχήν εκ των ανωτέρω περιγραφομένων, πιθανότατα υπάρχει κάποιος ερεθισμός του φάρυγγα (φαρυγγίτιδα). ο οποίος μπορεί να οφείλεται είτε σε παλινδρόμηση είτε σε κάποια φλεγμονή.
  Θα πρέπει να σας δεί ΩΡΛ ιατρός και ενδεχομένως να κάνετε και ένα υπερηχογράφημα τραχήλου.
  Ειναι δύσκολο να εξηγήσω το οτι αυτό το σύμπτωμα παρουσιάστηκε κατα την ώρα της γυμναστικής!!:cool:
 3. Ricordo

  Ricordo New Member

  Κύριε Σάμπαλη σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σας... Πραγματικά σας συγχαίρω για αυτό που κάνετε. Θα πράξω όπως μου είπατε, δεν έχω κοιμηθεί όλο το βραδυ οπότε σκεφτομαι να πάω τώρα που ξημέρωσε σε έναν ωριλά... Και πάλι σας ευχαριστώ:
 4. Ricordo

  Ricordo New Member

  Τελικά δεν πήγα σε ωριλά καθότι δεν πρόλλαβα εκείνη την ημέρα και μέχρι την επομένη η περίεργη αυτή ενόχληση στο λαιμό άρχισε σιγά σιγά να εξασθνεί. Οι πόνοι στη κοιλιά όμως εξακολουθούν να υπάρχουνε και μάλιστα άπό εχθές μέχρι σήμερα νιώθω σουβλιές ακριβώς στον αφαλό και λίγο πιο κάτω. Πήρα buscopan και μου φαίνεται ότι καταλαγιασε προσωρινά, αλλά μετά ξαναξεκίνησε. Κατα διαστήματα με πιάνει και λίγο πάνω από τον αφαλό, αλλά κυρίως εστιάζεται εκει που ανέφερα. Θα περιέγραφα τον πόνο σαν μαχαιριές, κατά διαστήματα ιδιαίτερα έντονες. Οι αφοδεύσεις και τα κόπρανα ήτο κανονικά (και σε χρώμα και σε υφή, λίγο μαλακά μόνο),εκτός από την πιο πρόσφατη που έκανα διάρροια... Τι μπορεί να είναι γιατρέ; To buscopan είναι κάλή λύση για ανακούφηση αν κάνω συνετή χρήση; Ευχαρστώ!
 5. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Καλημέρα!
  Τα φάρμακα και ειδικά παυσίπονα-σπασμολυτικά δεν αποτελούν λύση εφόσον δεν έχει τεθεί διάγνωση.
  Αντιθέτως μπορεί να κρύβουν την "εικόνα" του προβλήματος με αποτέλεσμα να εξελίσεται τυχόν φλεγμονή.

  Καλό θα είναι εφ'οσον συνεχίζεται το πρόβλημα να σας δει ειδικός.
  (Οταν λέτε πόνος στην κοιλιά που ακριβώς εννοείτε?)
 6. Ricordo

  Ricordo New Member

  Καλημέρα σας κύριε Σαμπαλη και σας ευχαριστώ για την απάντηση! Ο πόνος εντοπίζεται ελάχιστα κάτω από το ύψος του αφαλού(περίπου δυο δάχτυλα που δείχνουνε κάθετα στο σώμα) και κατα διαστήματα για λίγο μεταφέρεται ελάχιστα πάνω από αυτόν. Ακόμα και τώρα πονάω ενώ στο μεταξύ ακούγονται συνεχώς γουργουρητά. Δεν ήξερα ότι τα χάπια αυτά το μόνο που κάνουνε είναι να ανακουφίζουνε... Και το nopar το ίδιο;(το οποίο επίσης πήρα δυο φορές αλλα δεν είδα βελτίωση). Αν αναπτύσσεται φλεγμονή με ποιο τρόπο αντιμετωπίζεται; Ευχαριστώ!

Share This Page