1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Βουβωνοκήλη Ή Υδροκήλη Σε Αγοράκι 2 Ετών

Discussion in 'Κήλες' started by George2002, Jul 22, 2009.

Watchers:
This thread is being watched by 3 users.
 1. George2002

  George2002 New Member

  Έχω ένα αγοράκι 2 ετών η παιδίατρος μας είπε ότι έχει κάποιο πρόβλημα στον δεξί όρχι και πρέπει να το δει παιδοχειρούργος. Πήγαμε σε έναν παιδοχειρούργο και μας είπε ότι είναι Βουβωνοκήλη και ότι πρέπει να γίνει επέμβαση και ότι το παιδί τις 15 πρώτες μέρες πρέπει να προσέχει να μην κάνει απότομες κινήσεις. Είπα να πάρουμε και μια δεύτερη γνώμη έτσι πήγα στο νοσοκομείο και το είδε ένας άλλος παιδοχειρούργος ο οποίος μας είπε ότι είναι υδροκήλη και ότι πρέπει να γίνει επέμβαση στην ερωτησή μου εάν το παιδί πρέπει να προσέχει να μην κάνει απότομες κινήσεις μου απάντησε ότι δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.
  Θέλω να ρωτήσω πως μπορώ να ξέρω τι από τα δύο ισχύει; και εάν μπορώ να ελένξω εάν το παιδί έχει και κάποιο πρόβλημα και από την άλλη πλευρά (αριστερή).
  Καθώς τι πρέπει να προσέξω πριν και μετά την επέμβαση όποια και εαν είναι αυτή από τις δύο, και εάν υπάρχουν επιπλοκές κατά την διάρκεια της επέμβασης ή μετά.
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  ΓΡ
 2. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Τέτοια επέμβαση έκανε το αγοράκι μιας φίλης μου όταν ήταν 6 μηνών στη μια πλευρά και 3 χρονών στην άλλη.Και τις δύο φορές όλα πήγαν μια χαρά!Το αγοράκι ακόμη και αμέσως μετά τη νάρκωση ήταν ευδιάθετο και είχε αρκετή όρεξη για φαγητό!!!:_risata:
  Τις πρώτες δυο μέρες πρέπει να είναι λίγο προσεκτικό με τις κινήσεις του(όσο μπορεί δηλ.), αν και πιστεύω ότι και από μόνο του θα προσέχει.
  Στις τρεις μέρες το θέμα θα έχει σχεδόν λήξει!Συνήθως γίνεται και πλαστική και η τομή φαίνεται ελάχιστα.:_sii:
 3. Νικόλαος

  Νικόλαος Moderator Moderator

  Στην ηλικία αυτή απαντάται πολύ συχνότερα η υδροκήλη η οποία οφείλεται σε παρουσία υγρού στον όρχι ή στον σπερματικό τόνο λόγω ατελούς σύγκλησης του ελυτροπεριτοναϊκού πόρου, ο οποίος συνήθως κλείνει αυτόματα μέχρι την ηλικία του ενός έτους.
  Η συχνότητα της βουβωνοκήλης είναι περίπου 1-4% ενώ στα πρόωρα είναι λίγο μεγαλύτερη. Στο 55% εμφανίζεται δεξιά ενώ στο 20% είναι αμφωτερόπλευρη.

  Ένα υπερηχογράφημα οσχέου και μια διαφανοσκόπηση οσχέου θα δώσει την διάγνωση ενώ ταυτόχρονα θα ελένξει και το άλλο ημιόσχεο.
  Οι επιπλοκές απο την επέμβαση ειναι μικρές.
  Λίγο προσοχή στο τραύμα και ελαφρύς περιορισμός στις δραστηριότητες του παιδιού για λίγες ημέρες.

Share This Page