1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Βουβωνικοί λεμφαδένες

Discussion in 'Παθησεις Θυρεοειδούς και άλλων αδένων.' started by Johnny22, Jun 17, 2016.

Watchers:
This thread is being watched by 1 user.
 1. Johnny22

  Johnny22 New Member

  Καλησπέρα σας.
  Εδώ και λίγο καιρό παρατήρησα ότι έχω ορισμένους λεμφαδένες στη δεξία βουβωνική χώρα ελαφρώς διογκωμένους αλλά χωρίς πόνο.
  Αποφάσισα λοιπόν να επισκεφθώ αιματολόγο ο οποίος απέδωσε τον ερεθισμό των αδένων σε φλεγμονές που έχω στη χώρα των προσαγωγών και από τις δύο πλευρές.Πιο συγκεκριμένα έχω κύστες από τρίχες που έχουν γυρίσει και έχουν δημιουργήσει αποστήματα.Μου πρότεινε να εφαρμόσω fucidin στην περιοχή με τις φλεγμονές γιατί μου είπε ότι οφείλονται σε σταφυλόκοκκο.Επίσης έχω φλεγμονή και στον κόγυγχα όπου είχα κάνει εγχείριση αλλά ξαναδημιουργήθηκε απόστημα.Με βάση αυτά απέδωσε την διόγκωση των λεμφαδένων οι οποίοι εξακολουθούν να είναι μικρότερη από 1cm σαν αντίδραση του οργανισμού στις φλεγμονές που προανέφερα.Ανησυχώ όμως γιατί έχουμε βεβαρημένο οικογενειακό ιστορικό όσο αναφορά το λέμφωμα γι αυτό απευθύνομαι σε εσάς προκειμένου να λάβω μια δεύτερη άποψη.
  Στις γενικές αίματος οι τιμές ήταν φυσιολογικές και με εξέταση του δείγματος στο μικροσκόπιο ο γιατρός μου είπε ότι έχω διογκωμένα λεμφοκύτταρα.
  Οφείλονται στις φλεγμονές που προανέφερα?
  Επίσης από τη στιγμή που και από την αριστερή πλευρά έχω απόστημα γιατί οι λεμφαδένες είναι φυσιολογικού μεγέθους?
  Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
  Με εκτίμηση, Γιάννης.

Share This Page