1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Τραχειοστομία, Πότε Κλείνει?

Discussion in 'Παθήσεις Οισαφάγου - Παλινδρόμηση' started by Νεκταρία, Oct 16, 2009.

Watchers:
This thread is being watched by 3 users.
 1. Νεκταρία

  Νεκταρία New Member

  Χαιρετώ και εντάσσομαι στο forum έχοντας ένα βασανιστικό ερώτημα: ασθενής78 ετών με χαπ και χειρουργηθείς για πνευμοθώρακα, αδυνατεί να ανανήψει και μπαίνει σε αναπνευστήρα. Παραμονή 3 εβδομάδων στη μεθ, όπου έγινε και τραχειοστομία. Τώρα: νοσηλεύεται με χορήγηση οξυγόνου. Ερώτημα: ποιες ειναι οι προϋποθέσεις για να κλείσει η τραχειοστομία? Αφού υπάρχει ικανοποιητική πορεία με το οξυγόνο, γιατί δεν παρέχεται με μια απλή μάσκα από τη μύτη και να κλείσει η τραχ.? Τι την καθιστά απαραίτητη επί μήνες ίσως, όπως είπε ο χειρουργός? Δεν υπάρχει καρκίνος, δεν υπάρχει λαρυγγεκτομή, δεν υπάρχουν νευρολογικές παθήσεις, για ποιον λόγο παρατείνεται η ύπαρξή της και τι θα την καταστήσει περιττή? Παρακαλώ θερμά για μια απάντηση! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 2. barbara_max

  barbara_max New Member

  εγω παντος αυτο που ξερω ειναι οτι για να κλεισουν την τραχιοστομεια πρεπει να μπορει να αναπνεει μονος του χωρις να πεφτει ο κορεσμος του,,και να ειναι σταθερος για ικανοποιητικο διαστιμα.και απο εκει και περα ο γιατροσ του αποφασιζει...
 3. ADelides

  ADelides Member

  Θα πρέπει να αναπνέει ικανοποιητικά με κλειστή την τραχ και κυρίως να τρώει-καταπίνει από το στόμα χωρίς να εισροφά.
  Αν δεν μπορεί να τραφεί χωρίς εισρόφηση πρέπει να εκτιμηθεί η κατάποση από ΩΡΛ και να σχεδιασθεί πιθανή αποκατάσταση του μηχανισμού κατάποσης πριν αποσωληνωθεί.

Share This Page