1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ?

Discussion in 'Παθήσεις Στομάχου και 12δακτύλου.' started by Foibos, Mar 14, 2008.

 1. Foibos

  Foibos New Member

  Καλησπέρα γιατρέ,
  ο πατέρας μου εδώ και καιρό (ειναι στα 50) έχει συχνά δυνατούς πόνους ψηλά στο θώρακα κάτω από το δεξιό ώμο.Είναι λες και τον τραβάει κάτι.Όταν τον πιάνει νομίζω ότι παθαίνει έμφραγμα.Είναι, όμως, ξεροκέφαλος και δε θέλει να πάμε σε γιατρό.Πείτε μου αν μπορεί να είναι κάτι σοβαρό να καλέσω γιατρό σπίτι...Η διατροφή του τον τελευταίο καιρό δεν είναι καλή, όπως επίσης έχει πολύ άγχος και στεναχώρια λόγω δουλειάς (δεν ξέρω κατά πόσο επηρεάζουν αυτά τη πάθηση).....Σας ευχαριστώ
 2. bolanis

  bolanis New Member

  ΑΠ: ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ?

  Δυστυχώς τα στοιχεία δεν είναι επαρκή για να προσανατολιστούμε σε κάποια πάθηση. Θα πρέπει σαφώς να τον δει ιατρός και με ένα καλό ιστορικό και κλινική εξέταση να οδηγηθεί στις πιθανές παθήσεις (μυοσκελετικο, καρδιά, στομάχι, χοληδόχος κύστη κλπ). Έχει σημασία η σχέση του πόνου με τις κινήσεις, την αναπνοή, τη διατροφή, την κόπωση, αν εμφανίζεται συγκεκριμένες ώρες, ποσό διαρκεί, πως ανακουφίζεται και άλλα πολλά τα οποία μόνο μετά μια λεπτομερή εξέταση μπορεί να τα εξακριβώσει κάποιος χειρουργός ή παθολόγος.
  Μπολάνης Ιωάννης
  Χειρουργός
  www.bolanis.eu

Share This Page