1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

τι μπορεί να φταεί πια η γνώμη σας ιατρέ?

Discussion in 'Παθήσεις Εντέρου-Σκωληκοειδούς' started by harisv, Oct 14, 2007.

 1. harisv

  harisv New Member

  Αγαπητέ Ιατρέ. εδώ και πολυ καιρό έχω τα εξής συμπτώματα κάποια ενόχληση ή πόνο δεξια της κοιλίας που συνοδεύεταιμεπυρετό έως και
  38, 5 με ρίγη ο οποίος περνά μεσα σε λιγες ώρες σε ενα24ωρο είμαιπαλιενταξει αλλάαυτό επαναλαμβανόταν συχνά παλιαιότερα και μια φορα το μηναπλέον πολυπιο σπανια μια φορα στους 6 μηνεςη στου8 εκανα υπριχογραφήματα ανω και κατω κοιλιας στο παρελθόν αξονική αλλα δε βρέθηκε τίποτε ανισυχιτικ΄΄ο παρόλλα αυτά τα συμπτώματα αυτά επιμένουν αρκετό καιρό μεχρι κι σκολικοειδεκτομή έκανα νομιζοντας οτι αυτό φταιει γιατί ειχα υφηλαλευκα 11000 αν θυμαμε καλα παει καιρός απο τότε αλλα προφανός δεν είναι αυτό δε ξερω τι μπορεί να είναι Χτές είχα το εξής σύμπτωμα πόνο λιγο πιο κατω από το στήθοςς δεξια και πόνο στα πλευρά αρκετα δυνατό ενώ μου έκανε και δέκατα 37,4 σήμερα νιώθω καλά δε πονάω έχωόμως ακόμα δεκατα θαειθελα τη γνώμη σας με εκτίμηση harisv
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Απ: τι μπορεί να φταεί πια η γνώμη σας ιατρέ?

  Πόνος και πυρετός μαζί σημαίνει φλεγμονή.
  Απο κει και πέρα ανάλογα με την ανατομική θέση του πόνου θα πρέπει να γίνει και η ανάλογη διερεύνηση και κατεύθυνση προς την διάγνωση ανάλογα.
  Εφόσον αναεφέρεστε στην περιοχή δεξιά κάτωαπο τα πλευρά σας, ανατομικά εκει ευρίσκεται το ήπαρ, το 12δάκτυλο, η δεξιά κολική καμπή του παχέος εντέρου, η χοληδόχος κύστη και από πίσω ο δεξιός νεφρός.
  Απο όλα τα ανωτέρω η συχνότερη αιτία πόνου και πυρετού είναι η χοληδόχος κύστη λόγω χολοκυστίτιδας που πολλές φορές θέλει προσπάθεια μεγάλη για να διερευνηθεί υπεηχογραφικά. Γενικά τα χοληφόρα πρέπει να αποκλεισθούν μιά και είναι η κυριώτερη αιτία πόνου-πυρετού στην περιοχή.
  Αν παρ'ολα αυτά δεν αποδειχθεί κάτι τέτοιο, επόμενη κίνηση (εφόσον έχετε κάνει όλα τα ανωτέρω που λέτε, και εφ'οσον δεν υπάρχει κάτι), πρέπει να αποκλείσετε την πυελονεφρίτιδα, και τις φλεγμονές του εντέρου.
  Στην φάση πόνου πυρετού καλό θα είναι να υπάρχει αιματολογική εικόνα με Γενική αίματος-ΤΚΕ-CRP, και γενική ούρων.

  Στην διάθεση σας για περαιτέρω!

Share This Page