1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Θολοπλαστική

Discussion in 'Παθήσεις Στομάχου και 12δακτύλου.' started by akaterg, May 18, 2008.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. akaterg

  akaterg New Member

  Θα ήθελα όμως να ρωτήσω αν ή θολοπλαστική επέμβαση κατα Nissen για αποκατάσταση διαφραγματοκήλης μπορεί να έχει σαν συνέπεια μετά ο ασθενής να μην μπορεί :1) να κανει εμετό όταν αυτό χρειασθεί και 2) να έχει την ικανότητα ερυγών (να ρευτεί) με αποτέλεσμα να αισθάνεται συχνά μετεωρισμό (έτσι τουλάχιστον διάβασα σε μια ιστοσελίδα)
  ευχαριστώ πολύ
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Ειναι γεγονός πως περιγράφεται αυτή η δυσλειτουργία του στομάχου μετά απο θολοπλαστική!

  Ομως αυτό το πρόβλημα βασικά έχει να κάνει με τον τύπο και την περίμετρο της θολοπλαστικής σε σχέση με το στομαχο.
  Σήμερα οι επιτελούμενες θολοπλαστικές βασιζόμενες στην αρχή του Demeester, είναι οι λεγόμενες floppy fundoplications δηλαδή "χαλαρές θολπολαστικές", επιτελούμενες με την χρήση ειδικών boogie, διεγχειρητικά ουτως ώστε να μην υπάρχει υπερβολικό "σφίξιμο" του θόλου γύρω απο τον στόμαχο.

  Με λίγα λόγια (μιά και ολα αυτά είναι λίγο .."μπέρδεμα"), οι σημερινές διενεργούμενες επεμβάσεις και ειδικά λαπαροσκοπικά δεν παρουσιάζουν συμπτώματα αδυναμίας ερυγών και πολύ λιγότερο αδυναμίας εμέτων!!!

Share This Page