1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

thirormon και περίοδος.

Discussion in 'Παθησεις Θυρεοειδούς και άλλων αδένων.' started by Κορίνα, Feb 25, 2008.

 1. Κορίνα

  Κορίνα New Member

  Καλησπέρα σας,

  λόγω κληρονομικότητας, έκανα τον περασμένο Σεπτέμβριο ολική θυροειδεκτομή.Για την υποκατάσταση της λειτουργίας του θυροειδή, ξεκίνησα να παιρνω κάθε μέρα 1 χάπι thirormon των 100 και τους τελευταίους 2 μήνες παίρνω το ίδιο εκτός απο 2 φορές την εβδομάδα που παίρνω μισό (μετά από τη συμβουλη του ενδοκρινολόγου και εξετάσεις TSH).
  Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι αν η χορήγηση του χαπιού αυτού συνδιάζεται με διαταραχές της περιόδου, καθώς το δεκέμβριο αδιαθέτησα με 10 μέρες καθυστέρηση και εκτοτε δεν εχω αδιαθετήσει ξανά (εδώ και 2 μήνες δηλ)

  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,
  Κορίνα
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Καλησπέρα!
  Ειναι γεγονός πως μετα απο επεμβάσεις που έχουν σχέση με ορμονική έκκριση, αλλά και γενικώτερα επεμβάσεις οιουδήποτε τύπου, επηρεάζουν την έμμηνο ρύση και κάνουν διαταραχές περιόδου!
  Ομως, πολλές φορές και διαταραχές του κύκλου υπόφυσης-θυρεοειδούς, ειδικά μετά απο θυρεοειδεκτομή που χρειάζεται ο οργανισμός χρόνο αυτορρύθμισης, συμβαίνει διαταραχή στην ορμονική λειτουργία των ωοθηκών!
  Ομως αν υπάρχει υπερδοσολογία επίσης, πράγμα που οδηγεί σε φαρμακευτικό υπερθυρεοειδισμό, πάλι συμβαίνει το ίδιο πράγμα (δεν νομίζω πως σας συμβαίνει κάτι τέτοιο)!!
  Πιστεύω πως πρέπει να περιμένετε, και αργότερα να συμβουλευτείτε τον ενδοκρινολόγο και τον γυναικολόγο σας!!

Share This Page