1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Τελική Θεραπεία

Discussion in 'Κύστη Κόκκυγος' started by peris1983, May 4, 2011.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. peris1983

  peris1983 New Member

  Πριν 25 μέρες έκανα χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης κύστης Κοκκυγος. Δυστυχώς έπρεπε να την είχα κάνει εδώ και χρόνια (μου εμφανίστηκε πρώτη φορά το 2002) οπότε η τρύπα που άφησε η επέμβαση ήταν τεράστια. Η μέθοδος ήταν τύπου ανοιχτή και τη έκανα στο δημόσιο νοσοκομείο της πόλης που μένω. Ολική αναισθησία και παραμονή στον νοσοκομείο για 1 ημέρα. Οι πρώτες 10 περίπου αλλαγές (μιας και η τρύπα ήταν θεόρατη) τις έκανα στα εξωτερικά ιατρεία και ταυτόχρονα τις παρακολουθούσε και ο χειρούργος που μου έκανε την επέμβαση. Η πληγή επουλώθηκε αργά και σταθερά, όπως μου είπε ο γιατρός και αυτό ήταν το ζητούμενο. Η πληγή πλέον είναι πολύ μικρή και στα εξωτερικά ιατρεία μου συνέστησαν πλέον να κάνω τις αλλαγές μόνος μου. Αυτά που θέλω να ρωτήσω ακριβώς καθώς δεν μου το διευκρίνισαν σαφώς είναι.

  1) Βάζω μπεταντίν μέσα στην πληγή (η οποία πλέον είναι πολύ μικρή) και από πάνω γάζα ή απλώς μουσκεύω ελαφρά με μπεταντίν την γάζα και την τοποθετώ στην επιφάνεια της πληγής.
  2) Όταν κάνω ντους φαντάζομαι δεν συντρέχει λόγος πλέον στεγνώματος με πιστολάκι της πληγής και επίσης δεν υπάρχει πρόβλημα αν μπει σαπούνι στην περιοχή αυτή ;
  3) Εφόσον δεν κάνω επέμβαση laiser για αποτρίχωση τι ακριβώς πρέπει να κάνω για να μην επανεμφανιστεί η κύστη ; Τι σαπούνι πρέπει να χρησιμοποιώ για την πλύση της περιοχής ; Αν ξυρίζω συχνά την περιοχή υπάρχει πρόβλημα;

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγχαρητήρια για το site σας.

  Να σας αναφέρω πως μου αφαιρέσανε 18 συρίγγια !!!!!!! Ουάου
  Last edited by a moderator: May 4, 2011
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Καλημέρα.
  Βασικά (ημέτερη τακτική), δεν χρειάζεται betadine, παρά μονο αν υπάρχει φλεγμονή. Σημασ'ια 'εχει να καθαριζεται η πληγη με τελικό πλύσιμο με φυσιολογικό ορρό.
  Βαζετε γαζες εμποτισμένες με ορρό και απο πάνω αποστειρωμένες γάζες.

  Αργότερα θα πρέπει να κανετε ριζική αποτρίχωση, ολα τα άλλα είναι ημίμετρα!

Share This Page