1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Συνεχείς κολικοί έπειτα από χολοκυστεκτομή

Discussion in 'Παθήσεις Χοληφόρων και Παγκρέατος.' started by angela, Dec 6, 2007.

 1. angela

  angela New Member

  Πριν από 4 μήνες (ένα μήνα μετά από γέννα) και έπειτα από ξαφνικό κολικό, έκανα χολοκυστεκτομή λαπαροσκοπικά. Μία βδομάδα μετά το χειρουργείο έκανα ξανά τον ίδιο κολικό (έντονος πόνος ψηλά στο στομάχι, με πολύ δυνατή αντανάκλαση ψηλά στην πλάτη, τάση για έμετο ή και εμέτους και έντονο ρίγος) και από τότε περίπου μία φορά την εβδομάδα έχω τα ίδια συμπτώματα που έχουν διάρκεια μερικών λεπτών. Ακολούθησα πιστά την δίαιτα με χαμηλά λιπαρά, έχω κάνει MRI, MRCP, αξονική, κλπ. και όλες οι εξετάσεις είναι φυσιολογικές, μαζί με όλα τα ηπατικά. Το μόνο που δείχνει η MRCP είναι μία μικρή στένωση που αποδίδεται σε artifact. Επίσης, δεν έχω κάνει ποτέ πυρετό. Προχθές βέβαια ο κολικός (που είναι πάντα βραδινές ώρες) κράτησε 2 ολόκληρες ώρες και όπως καταλαβαίνετε η ποιότητα της ζωής μου έχει αρχίσει να επηρεάζεται αισθητά. Οι γνώμες που έχω ακούσει είναι πολλές και διαφορετικές. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να πάρω αντιβίωση για μεγάλο χρονικό διάστημα και ursofal, άλλοι λένε ότι επειδή δεν έχουν επηρεαστεί τα ηπατικά και δεν έχω πυρετό, απλά πρέπει να περιμένω, άλλοι συστήνουν ERCP ή γαστροσκόπηση. Θα ήθελα και τη δική σας γνώμη, αν και καταλαβαίνω ότι δεν έχετε πλήρη εικόνα του περιστατικού. Σας ευχαριστώ θερμά. :(
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Απ: Συνεχείς κολικοί έπειτα από χολοκυστεκτομή

  Νομίζω πως οι περιγραφές σας είναι σαφείς και αρκετά κατατοπιστικές!!
  Αν επιτρέπετε θα ήθελα να ξέρω τι είδους λίθοι υπήρχαν στην χοληδόχο κύστη που αφαιρέθηκε, ειδικά σημασία έχει αν είχατε μικρολιθίαση ή όχι!
  Επίσης καλό θα ήταν να υπήρχε το video-dvd της επέμβασης για να δεί κανείς το μήκος κολοβώματος του κυστικού πόρου που υπάρχει!! (Αυτό πρέπει να το δεί ειδικός-χειρουργός)!!!

  Στην διάθεση σας!
 3. angela

  angela New Member

  Απ: Συνεχείς κολικοί έπειτα από χολοκυστεκτομή

  Σας ευχαριστώ θερμά για την τόσο γρήγορη απάντηση.
  Στην κύστη υπήρχαν 5 πέτρες μεγάλου μεγέθους (σαν μεγάλο ρεβίθι), που δυστυχώς δε γνωρίζω τη σύσταση, αλλά ήταν χρώματος γκριζοκίτρινου. Το DVD της επέμβασης υπάρχει και θα το δείξω σε κάποιον ειδικό για να μάθω για το μέγεθος του πόρου. Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ.

Share This Page