1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Συμπτώματα Αιμορροϊδων Ή Κάτι Άλλο??

Discussion in 'Παθήσεις Πρωκτού.' started by DimitrisGR, Jul 6, 2008.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. DimitrisGR

  DimitrisGR New Member

  Γιατρέ καλησπέρα σας, λόγω της κατάστασης μου θεώρησα σωστό να κάνω μία έρευνα στο διαδύκτιο σχετικά με κάτι που με ταλαιπωρεί σχεδόν 3 μέρες.

  Έκανα μια αναζήτηση εντός του forum σχετικά με αιμορροΐδες αλλά δε μπορώ να πω ότι βρήκα κάτι ανάλογο σε συμπτώματα με αυτό που μου συμβαίνει.

  Αναλυτικά, πριν από 3 μέρες περίπου άρχισα να έχω μια ενόχληση στο δακτύλιο του πρωκτού. "κοιτώντας με εκ των όπισθεν στο αριστερό ημικύκλιο μόνο".
  Λόγω της εργασίας μου που εμπεριέχει αρκετό ιδρώτα και κίνηση / περπάτημα θεώρησα ότι μπορεί να είναι κλασική παρενέργεια και απλά το αντιμετώπισα με αρκετά καλό πλύσιμο και σαπούνι Dettol.

  Την επομένη το πρωί όμως μετά λύπης διαπίστωσα ότι υπήρχε μεγάλη διόγκωση του προαναφερθέντος σημείου « συγκεκριμένα είναι δυνατή η ψηλάφηση 3 σβόλων μεγέθους όχι παραπάνω από ένα 2 – 3 cm. Δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο χρώμα το μέρος που έχει διογκωθεί. Η ενόχληση είναι αρκετά μεγάλη με αποτέλεσμα να καθιστά αδύνατον το να κάτσω, να έχω δυσκολία στο περπάτημα.

  Μίλησα με κάποιον φαρμακοποιό και πήρα πρωτοβουλία αγοράσω 2 αλοιφές ονόματι :
  PROCTO-SYNALAR N
  Και
  Xylocaine Jelly 2%.

  Παρά τη χρήση ( πρωί και βράδυ procto-synalarn N) και μεσημέρι Xylocaine τις μέρες αυτές ( από Παρασκευή έως σήμερα ) δεν είχα κάποια βελτίωση.

  Σημειωτέον να σας πω ότι το Σάββατο έτυχε να έχω ένα περιστατικό. Θεώρησα καλό να κάνω ένα μπάνιο μήπως και βοηθήσει στη κατάσταση, όμως ενώ είχα προβεί σε επάλειψη Xylocaine λιποθύμησα στη παραλία από το πουθενά χωρίς να έχω ιστορικό! Έχω Υπηρετήσει σε σώμα Ειδικών Δυνάμεων και πρόσφατα επέστρεψα από μετεκπαίδευση και έχω κάνει πλήρης εξετάσεις πρόσφατα όντας υγιέστατος!

  Δεν κάνω χρήση φαρμάκων γενικά και όταν γίνεται χορήγηση μεγάλων δόσεων , λ.χ. Amoxil 500 λόγου αποστήματος δοντιού με πιάνει αρκετά. Φρονείτε ότι λόγω Ξυλοκαίνης είχα αυτό το περιστατικό??


  Πέραν αυτού θα μπορούσατε να μου προτείνεται κάτι άλλο σχετικά με το πρόβλημα στον πρωκτό, είναι όντως αιμορροΐδες ??

  Να σας αναφέρω εν τέλη οτι μερικές μέρες τώρα έκανα χρήση των αποχωρητηρίων της εταιρίας που εργάζομαι, λέτε να είναι μόλυνση??

  Σαν στοιχεία να σας πώ οτι είμαι
  25 ετών, ύψος 1,80 και 84 κιλά!
  Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!
 2. DimitrisGR

  DimitrisGR New Member

  Γιατρέ να σας επισημάνω έπειτα από εκτενέστερη έρευνα στα επιμέρους threads ότι

  Σεξουαλική επαφή είχα 2 μέρες προτού γίνουν αντιληπτά τα συμπτώματα αλλά το άτομο είναι μόνιμη σχέση 2,5 ετών και Ιατρικά ελεγμένο προσφάτως.
  Ο σεξουαλικός μου προσανατολισμός είναι προς το θηλυκό γένος, οι περιπτύξεις μου ας το πούμε χαριτολογώντας είναι σε νορμάλ επίπεδα.

  Όπως σας είπα αίμα είτε στα κόπρανα είτε αλλού δεν έχω δει.

  Σήμερα το μεσημέρι άρχισα να έχω κενώσεις χωρίς να έχω ιδιαίτερο πόνο κατά την «διαδικασία» αλλά έπειτα!

  Τις προηγούμενες μέρες δεν είχα την ανάγκη για κένωση.

  Μου προτάθηκε να κάνω χρήση της αλοιφής Scheriproct Neo.

  Η γνώμη σας???
  Last edited by a moderator: Jul 6, 2008
 3. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Εκ των γραφομένων σας, πιστεύω πως πρόκειται για αιμορροϊδοπάθεια!
  Η εικόνα των "3 σβόλων" ταιριάζει απόλυτα με αυτό, αλλά μπορεί να έχετε παρουσιάσει κάποια "θρόμβωση" των αιμορροϊδων σας και για τον λόγο αυτό έχετε συμπτώματα πόνου κλπ.
  Οι αλοιφές καλό κάνουν, αλλά είναι ημίμετρα!

  Πρέπει να σας δεί κάποιος ειδικός (χειρουργός ή γαστρεντερολόγος) και αναλόγως να σας προταθεί αγωγή!!

  -Το θέμα με την Xylocaine δεν μπορεί να αξιολογηθεί! Γεγονός είναι πως η ξυλοκαϊνει προκαλεί αρρυθμίες αλλά κυρίως ενδοφλέβια και σε δόσεις ειδικές!
 4. DimitrisGR

  DimitrisGR New Member

  Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα Γιατρέ..
  Κατά πρώτον ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σας.
  Κατά 2ον να σας ρωτήσω κάτι επιπρόσθετο.

  Διάβασα σε σχετικό topic ότι υπάρχει δυνατότητα. να το πω με απλά λόγια γιατί δε γνωρίζω την ορολογία, να μπουν μέσα οι αιμορροΐδες με τη βοήθεια του χεριού.

  Να πω την αλήθεια το δοκίμασα και βελτιώθηκε η κατάσταση πάρα πολύ.
  Βέβαια υπήρχε και η βοήθεια των αλοιφών που μείωσαν το πόνο κατά την διαδικασία!.

  Έπειτα από αυτή την ενέργεια πόνος έχει υποχωρήσει και το μέγεθος έχει μειωθεί κατά πολύ απλά υπάρχει μια αισθητή χαλάρωση.

  Πιθανώς να σάς επισκεφτώ γιατί είμαι μέλος Master Med αλλά όπως θα έχετε καταλάβει δεν είμαι υπέρ του νοσοκομείου.... Είναι ο κλασικός φόβος που υπάρχει σε πολλούς ανθρώπους και ειδικά σε εμάς του γένους αρσενικού.
  Κάτι που έχει να κάνει με ευαίσθητες περιοχές :rolleyes:


  Πιστεύω να με καταλαβαίνεται !


  Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και για τις συμβουλές σας !
 5. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Αυτο που λέτε επιβεβαιώνει εν μέρει την διάγνωση.
  Λέγεται ανάταξη των αιμορροϊδων που προσπίπτουν!!
  Στην διάθεση σας οποτε θέλετε!:smile:

Share This Page