1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πρόβλημα Στενωση Ουρητήρα

Discussion in 'Λοιπές Ειδικότητες' started by karas, Mar 18, 2012.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. karas

  karas New Member

  Θα σας παρακαλούσα γιατρε να με διαφωτίσετε μια φορά ακόμη. Το Νοέμβρη του 2011 υποβλήθηκα σε επέμβαση ουρητηρολιθοτομής και μέχρι πριν δύο εβδομάδες όλα πήγαιναν καλά. Ξεκίνησαν όμως κάποια ανησυχητικά συμπτώματα και ο γιατρός με παρέπεμψε για αξονική πυελογραφία από την οποία προκύπτει στένωση ουρητήρα μάλλον λόγω ανάπτυξης ουλώδους ιστού. Σύντομα θα επισκεφτώ το γιατρό μου όμως θα ήθελα να γνωρίζω αν η κατάσταση είναι πλήρως αναστρέψιμη και ιάσιμη καθώς και αν αντιμετωπίζεται με επέμβαση ή με άλλον τρόπο.
  Σας ευχαριστώ θερμά
 2. Νικόλαος

  Νικόλαος Moderator Moderator

  Πρέπει να γίνει ανιούσα πυελογραφία και εν κριθεί σκοπιμο ουρητηροσκόπηση για να αξιολογηθει το μέγεθος της στένωσης.
  Τις περισσότερες φορές αντιμετωπιζεται χειρουργικά.
  Δυστυχώς μετα ουρητηρολιθοτομή εμφανίζονται τέτοιου είδους επιπλοκές.
 3. karas

  karas New Member


  Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση γιατρέ. Όταν γράφετε χειρουργική αντιμετώπιση εννοείτε ανοικτή επέμβαση με τομή; Ήλπιζα σε μια ουρητηροσκοπική μέθοδο,ίσως κάποιο στεντ. Και πάλι ευχαριστώ
 4. Νικόλαος

  Νικόλαος Moderator Moderator

  Eαν το στένωμα είναι μικρό τοτε θα τοποθετηθεί stent
  Eαν είναι εκτεταμένο ίσως χρειαστεί ανοιχτή μέθοδος.
 5. karas

  karas New Member


  Γιατρέ, μετά από ανιούσα πυελογραφία, δυναμικό σπινθηρογράφημα νεφρών και ουρητηροσκόπηση εντοπίστηκε στένωση πυελοουρητηρικής συμβολής. Ο γιατρός μου με παραπέμπει σε ανοιχτό χειρουργείο διότι στην Κρήτη όπου κατοικώ δεν υπάρχει εμπειρία στην αντιμετώπιση ανάλογων καταστάσεων λαπαροσκοπικά. Θα ήθελα λοιπόν τη γνώμη σας αν ο παραπάνω τρόπος είναι ο ενδεδειγμένος και αν όχι να μου παράσχετε κάποιες πληροφορίες σχετικά με το που θα μπορούσα να αποτανθώ για λαπαροσκοπική αντιμετώπιση της στένωσης αυτής. Να σας υπενθυμίσω ότι ένα χρόνο πριν υποβλήθηκα σε ουρητηρολιθοτομή.
  Σας ευχαριστώ θερμά.

Share This Page