1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

σπυράκια στην ευαίσθητη περιοχή

Discussion in 'Γυναικολογικές Παθήσεις' started by dinam, Apr 12, 2008.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. dinam

  dinam New Member

  Καλησπέρα,

  Πριν από μια εβδομάδα έκανα αποτρίχωση με χρήση μηχανήματος silk e pil στην ευαίσθητη περιοχή και έβγαλα ένα σπυράκι σε μέγεθος φουντουκιού γεμάτο με πύον και έχει δύο "κεφαλάκια". Προσπάθησα να το "σπάσω" αλλά είναι πάρα πολύ σκληρό και βγάζει αίμα.
  Τι μπορεί να είναι και τί με συμβουλεύετε να κάνω?

  Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας.
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Καλησπέρα σας!
  Αν το πρόβλημα εντοπιζεται σε μηροβουβωνικές πτυχές προκειται συνήθως για θυλακίτιδα ή ιδραδενίτιδα!
  Αν εντοπίζεται σε περιοχή του αιδοίου, μπορεί να είναι βαρθολινειος αδένας φλεημαίνων!

  Καλό θα είναι σας δεί χειρουργός ή γυναικολόγος (στην 2η περίπτωση)!
 3. AMANDA

  AMANDA Member

  1. σταματάτε την χρήση του μηχανήματος για το χρονικό διάστημα που υπάρχει το πρόβλημα όπως και άλλες εναλλακτικές μεθόδους αποτρίχωσης στην ευαίσθητη περιοχή πχ ξυράφι κτλ

  2. δεν το πειράζετε μόνη σας αλλά απευθύνεστε σε κάποιον ιατρό. αν ο γυναικολόγος σας απουσιάζει μπορείτε να απευθυνθείτε στο τμήμα εκτάκτων του εφημερεύοντος νοσοκομείου. δεν πρόκειται για κάτι εξαιρετικά επείγον αλλά ενδεχομένως να μην υποχωρήσει μόνο του. χρειάζεται οπωσδήποτε η εκτίμηση του ειδικού και ενδεχομένως να σας προτείνει διάνοιξη προκειμένου να παροχετευτεί το απόστημα και φαρμακευτική αγωγή. σε περίπτωση φλεγμαινοντος βαρθολίνιου αδένα (αν δηλαδή το μόρφωμα είναι σε κάποιο από τα μεγάλα χείλη του αιδοίου) τότε το πιο πιθανόν είναι να χρειαστεί εισαγωγή σε γυναικολογική κλινική και να γίνει αφαίρεση του βαρθολίνιου αδένα υπό ήπια γενική νάρκωση (μέθη). είναι απλή διαδικασία κατά την οποία γίνεται ο προεγχειρητικός έλεγχος, η ασθενής κάνει το μικρό αυτό χειρουργείο παραμένει για λίγα εικοσιτετράωρα μετά και στη συνέχεια εξέρχεται εμ φαρμακευτική αγωγή (αντιβίωση και αντιφλεγμονώδη)

  σε περίπτωση που δεν είναι βαρθολίνιος αδένας και ο ειδικός κρίνει ότι το επιτρέπουν οι συνθήκες μπορεί να γίνει η διάνοιξη ως επι εξωτερικού ασθενούς να καθαρίσει το απόστημα, να αφαιρέσει την κάψα, να σας δώσει φαρμακευτική αγωγή και να προγραμματίσετε επισκέψεις για αλλαγές του τραύματος και ελέγχου της πορείας του μέχρι να κλείσει.

  την λύση όπως σας προείπαν θα σας τη δώσει ο ειδικός μετά από την κλινική σας εξέταση
 4. δερματικές λοιμώξεις μηρογεννητικής περιοχής

  είναι γνωστό ότι η περιοχή του εφήβαιου,των χειλέων του αιδοίου και η
  μηροβουβωνική περιοχή είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες και φέρουν την δική τους μικροβιακή χλωρίδα.η αποτρίχωση και μάλιστα με ξυράφι της περιοχής αυτής συχνά εχει ως παρενέργεια την επιμόλυνση των θυλάκων της τρίχας
  συνήθως με σταφυλόκοκκο και την δημιουργία δοθιήνων(σπυράκια η κύστεις)πολλές φορές μάλιστα επώδυνα.συνήθως η χρήση τοπικών αντιμικροβιακών αλοιφών(με η χωρίς κορτιζόνη) για δύο τρείς μέρες και λίγη υπομονή αρκούν για να λύσουν το πρόβλημα.
  επί επιμονής του προβλήματος η επίσκεψη σε γυναικολόγο η δερματολόγο ειναι αναγκαία
 5. life

  life Member

  Καλησπέρα! Έχω ένα παρόμοιο πρόβλημα. Παρατήρησα κάτι σαν σπυράκι σε αυτήν την περιοχή. Είναι φούξια και έχει ένα "κεφαλάκι". Χωρίς να κάνω αποτρίχωση στο σημείο. Νιώθω μια ελάχιστη ενόχληση εκεί πάνω, όπως νιώθουμε όταν έχουμε ένα σπυράκι. Πριν 1-2 μήνες είχε ξαναεμφανιστεί και έφυγε μόνο του μετά από λίγες μέρες. Δεν έδωσα σημασία, αλλά ξαναεμφανήστηκε. Χτες το ανακάλυψα. Ήθελα να ρωτήσω:
  1. Ποια ακριβώς περιοχή είναι οι "μηρονουβωνικές πτυχές";
  2. Το ότι μου έχει ξανασυμβεί είναι ανησυχητικό;

  Έχω πολύ άγχος και φοβάμαι πολύ να πάω στο γιατρό...
  Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
 6. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Καλησπέρα life!
  1. Μηροβουβωνική πτυχή είναι η ρίζα του μηρού, εκεί που ενώνεται το πόδι με το εφήβαιο..περιοχή πλούσια σε τριχοφυϊα, αδένες δερματικούς (ιδρωτοποιούς-σμηγματογόνους) και υποδόριους αδένες (βουβωνικούς)!
  2. Είναι πολύ συχνή η εμφάνιση παρομοίων δερματικών βλαβών και μπορεί να είναι απλή ιδραδενίτιδα μέχρι κυστική φλεγμονώδης νόσος..αλλά αν συνεχίσει θα πρέπει να σας δει δερματολόγος!!!
 7. life

  life Member

  Ευχαριστώ πολύ!
 8. Iana

  Iana New Member

  Για σάς ..Έχω και εγώ κάτι πού δεν έχω καταλάβει πος εμφανίστηκε σήμερα..ένα μικρό σπυράκι κάτω .Στο πάνω χείλη αριστερά δίπλα στο ύψος τη ουρίας..είναι σκληρό έχει κίτρινο πάνω με πονάει πολύ είναι μικρό και όμως πονάει τη μπορώ να βάλω μέχρι που να πάω σε γιατρό... Ευχαριστώ πολύ..

Share This Page