1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Σφύξιμο Στο Στήθος!

Discussion in 'Παθήσεις Οισαφάγου - Παλινδρόμηση' started by Πελαγία, Jan 23, 2011.

Watchers:
This thread is being watched by 3 users.
 1. Πελαγία

  Πελαγία New Member

  Γειά σας!Καταρχήν συγχαρητήρια για το site σας..Έχω και εγώ μια ερώτηση που θα ήθελα να σας κάνω και αν μπορούσατε να με βοηθούσατε..Είμαι 22 χρονών.Δεν πίνω,δεν καπνίζω,δεν πίνω καφέ,κάνω υγιεινή διατροφή και γενικώς δεν κάνω καθόλου καταχρήσεις!Όμως τους τελευταίους 2μήνες έχω ένα σφύξιμο στο δεξί στήθος στο πλάι, από την αριστερή πλευρά του δεξιού στήθους.Αυτό γίνεται σχεδόν κάθε μέρα..Συνήθως το αισθάνομαι κάθε μέρα για ενα τέταρτο για 2 μέρες και μετά με σταματάει μια ημέρα και το ξανα αισθάνομαι την επόμενη!Εδώ πρέπει να πω ότι επειδή είμαι φοιτήτρια και είχα αρκετά μαθήματα αυτό το εξάμηνο αγχώθηκα περισσότερο..Αλλά δεν είμαι απ'τους χαρακτήρες που αγχώνομαι πολύ..Επίσης έχω πρόπτωση μητροειδούς βαλβήδος στη καρδιά (κληρονομικό από τη μητέρα μου).Πράγμα που μου έχουν πει οι γιατροί ότι δεν είναι τίποτα..Απλώς εγώ το έχω και ο άλλος δεν το έχει..Αυτό μπορεί να έχει καμιά σχέση;Τί μπορεί να είναι αυτό το σφύξιμο;Πρέπει να ανησυχώ ή μπορεί να είναι από το άγχος;;Σας ευχαριστώ!
 2. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Καλημέρα! Δεν έχει καμία απολύτως σχέση η πρόπτωση μητροειδούς βαλβίδας με τα συμπτώματα που αναφέρεις. Αυτή τη πάθηση την έχει ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων και ιδιαίτερα οι γυναίκες. Δεν είναι κάτι το επικίνδυνο αλλά θα πρέπει να ξέρεις ότι στην περίπτωση κάποιας μικρής ή μεγάλης επέμβασης πχ στα δόντια, θα πρέπει να το αναφέρεις στον γιατρό για να γίνει λήψη αντιβίωσης πριν την επέμβαση για την αποφυγή ενδοκαρδίτιδας. Τα συμπτώματά σου περισσότερο μοιάζουν με τα συμπτώματα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Εάν συνεχιστούν τότε ίσως θα έπρεπε να ξεκινήσεις από έναν γαστρεντερολόγο!
 3. Πελαγία

  Πελαγία New Member

  Σας ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση και την απάντησή σας.
 4. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Παρακαλώ! Να'σαι καλά.:smile:
 5. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Αγαπητη Πελαγία, θα πρέπει να σου πω πως καθε πόνος στο στήθος (αν εννοείς την περιοχή του θώρακα και όχι το στερνο , διότι τοτε μιλάμε για μυοσκελετικό πόνο), θελει διερεύνηση απο καρδιολόγο πρωτίστως και μετά από άλλη ειδικότητα.
  Η παλινδρόμηση που αναφέρει η Kathy, σχετίζεται με προβλήματα στομάχου-οισοφάγου, έχει πιό πολύ χαρακτήρα "καυσαλγίας" και όχι σφιξίματος.
  Σιγουρα η παλινδρόμηση μπορεί να παρουσιαστει με πόνο , αλλά θα πρέπει πρώτα να αποκλειστεί η καρδιολογική και η μυοσκελετική αιτία.
 6. Πελαγία

  Πελαγία New Member

  Κατάλαβα γιατρέ..Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σας..Μάλλον πρέπει να πάω στον καρδιολόγο γιατί έχω να πάω και 1-2 χρόνια και δεν πρέπει γιατί μου έχουν πει ότι πρέπει να παρακολουθείται και η πρόπτωση..Κακώς που δεν έχω πάει τόσο καιρό..Αλλά τώρα και με αυτό το σφύξιμο θα πάω...Σας ευχαριστώ..Να'στε καλά..

Share This Page