1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

σε ποσο καιρο σχηματιζονται οι πετρες στην χολη ?

Discussion in 'Παθήσεις Χοληφόρων και Παγκρέατος.' started by λευτερης, Jun 10, 2015.

Watchers:
This thread is being watched by 3 users.
 1. Θαθελα να ρωτησω ποσος χρονος χρειαζεται για να σχηματιστουν οι πετρες στην χολη , και καθε ποτε πρεπει να καννουμε υπερηχο προληπτικα ?
 2. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Είναι θέμα οργανισμού και δεν έχει συγκεκριμένο χρόνο. Προληπτικά μόνο αιματολογικές γίνονται. Ο υπέρηχος γίνεται μόνο όταν υπάρχουν ενοχλήσεις.
  Οι εξετάσεις αίματος είναι δυνατόν να δείξουν σημεία φλεγμονής και μόλυνσης με αύξηση των λευκών αιμοσφαιρίων και των ουδετερόφιλων. Η αύξηση της χολερυθρίνης που μπορεί να παρουσιαστεί οφείλεται σε απόφραξη των χοληφόρων αγγείων. Επίσης αύξηση των τρανσαμινασών και της αλκαλικής φωσφατάσης παρατηρούνται όταν επηρεάζεται ο ηπατικός ιστός. Όταν επηρεάζεται το πάγκρεας, αυξάνονται οι αμυλάσες. Γενικά με τις αιματολογικές φαίνεται αν υπάρχει κάπου πρόβλημα ή όχι.
 3. Σας ευχαριστω πολυ !
 4. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Παρακαλώ, να είστε καλά !!!

Share This Page