1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Σχέση στατίνων και αυξημένης χοληρεθρίνης

Discussion in 'Παθήσεις Χοληφόρων και Παγκρέατος.' started by Marinos, Aug 27, 2016.

Watchers:
This thread is being watched by 1 user.
 1. Marinos

  Marinos New Member

  Γεια σας, είμαι ο Μαρίνος 39 ετών και θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας στο περιστατικό που αντιμετωπίζω. Από πολύ νωρίς, απο τα 20 μου, είχα αυξημένες τιμές στη χοληστερίνη. Για αρκετά χρόνια μπόρεσα να την περιορίσω κοντά στα φυσιολογικές τιμές ( λίγο παραπάνω) με συστηματική άθληση αλλά και με σωστή διατροφή. Οι γιατροί τότε μου είχαν πει οτι οφείλεται σε κληρονομικούς παράγοντες, οπότε να είχα στα υπόψην ότι κάποια στιγμή θα έπρεπε να αρχίσω να παίρνω στατίνες, αλλά να το παλέυαμε για να το καθυστερήσουμε όσο γίνεται. Έτσι και έγινε, εδώ και 8 μήνες περίπου άρχισα να παίρνω το crestor 5 mg.
  Παράλληλα συνεχίζω να αθλούμαι ( τέννις, ποδηλασία και λίγο περπάτημα ) και πριν από 2 μήνες έκανα αναλύσεις για να δούμε αν είχαμε επιδράσεις στο συκώτι κλπ. Η χοληστερίνη ήταν σε φυσιολογικά πλαίσια ( 188 ) με 43 HDL αλλά είχα αυξημένο κάλλιο ( 5,3 ) , αυξημένη ολική χοληρεθρίνη ( 1,87 ) άμεση χοληρεθρίνη ( 0,28 ) , τα υπόλοιπα όλα ήταν σε φυσιολογικές τιμές. Μου είπαν τότε να επαναλάβω τις αναλύσεις σε 2 μήνες.
  Επανάλαβα λοιπόν τις αναλύσεις και έδειξαν τα εξής : το κάλλιο είχε φυσιολογική τιμή ( 3,9) όμως αυξήθηκε ακόμη περισσότερο η ολική χοληρεθρίνη ( 2,49) και η άμεση χοληρεθρίνη ( 0,32 ).
  Αλκ. Φωσφατάση , Γλουταμιλοστρανσφ , Αμινοτρανσφ Αλανίνη και Ασπαρτική Αμιονοτραν. ήταν σε φυσιολογικές τιμές.
  Ο γιατρός μου είπε ότι δεν είναι καθόλου ανησυχητικό, απλά να επαναλαμβάνω τις εξετάσεις 1-2 φορές το χρόνο για να ελέγχουμε κυρίως τη χοληρεθρίνη, δεν μου είπε όμως από τι προέρχεται αυτό και αν εχει σχέση το χάπι για τη χοληστερίνη.

Share This Page