1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Σχετικά Με Το Σάκχαρο

Discussion in 'Επεμβάσεις Παχυσαρκίας' started by Ricardo Irving, May 5, 2010.

Watchers:
This thread is being watched by 4 users.
 1. Στο πρόσφατο check-up που έκανα είδα πως το σάκχαρο κοντεύει να πλησιάσει το όριο (ας ελπίσουμε μέχρι τώρα να μην το έχει φτάσει) Δυστυχώς παραδέχομαι ότι έχω μεγάλη αδυναμία στα γλυκά και δεν περνάει ημέρα που να μην φάω κάτι γλυκό.:redface:
  Ωστόσο,αυτό που θα ήθελα να σας ρωτήσω είναι αν μπορώ να βάλω στο διατροφολόγιο μου το μέλι και τον χαλβά,διότι σκέφτομαι να κόψω την ζάχαρη αντικαθιστώντας το επιδόρπιο με τα παραπάνω.
  Υπάρχει περίπτωση να επηρεάσει ο χαλβάς το σάκχαρο μου;
 2. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Γιατί ανησυχείς τόσο πολύ; Επειδή είσαι κοντά στο όριο (εννοείται των φυσιολογικών τιμών) δεν σημαίνει ότι έχεις και σάκχαρο. Τουλάχιστον πριν την αιματολογική εξέταση μείωσες λίγο τα γλυκά; Γιατί αν την προηγούμενη μέρα έφαγες αρκετά από αυτά τότε είναι λογικό να σου ανέβηκε το σάκχαρο.Πάντως καλό θα ήταν μετά από έναν μήνα να επαναλάβεις την εξέταση.:sorrriso:
 3. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Η τάση για λανθάνοντα ή επίσημο διαβήτη δεν σχετίζεται τόσο με την καθαυτή κατανάλωση ΄ζάχαρης αλλά με την αντοχή ή όχι στην ινσουλίνη, πράγμα που διαταράσσεται στο "μεταβολικό σύνδρομο" και στην παχυσαρκία.!
 4. H αλήθεια είναι ότι από ένα διάστημα και μετά δεν είχα επιθυμία για γλυκό.'Ομως από τότε έως τώρα εννοείται ότι τρώω και πάλι! :non sono stato io: Ναι βεβαίως,εννοείται ότι θα κάνω.
 5. Αχά,μάλιστα.Να υποθέσω ότι όλα είναι εντάξει τότε,διότι όχι μόνο παχύσαρκος δεν είμαι αλλά όσο και να φάω δεν παίρνω εύκολα κιλά!
  Last edited by a moderator: May 13, 2010

Share This Page