1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πρόβλημα Ράμματα και σχήμα μετά την περιτομή

Discussion in 'Λοιπές Ειδικότητες' started by Jim1999, Jun 4, 2017.

Watchers:
This thread is being watched by 4 users.
 1. Jim1999

  Jim1999 New Member

  Καλησπέρα, είμαι καινούριος στο φόρουμ. Το ξέρω ότι το φόρουμ έχει πολλά παρόμοια θέματα αλλά για να μην τα ξεθάβω, αποφάσισα να ανοίξω ένα καινούριο. Πριν 5 μέρες υποβλήθηκα σε περιτομή. Έκανα ολική αναισθησία οπότε και έμεινα στην κλινική για ένα βράδυ και βγήκα το επόμενο πρωί. Λίγο πριν φύγω ο γιατρός με επισκέφτηκε για να μου αφαιρέσει τις γάζες. Μόλις μου τις αφαίρεσε σε ένα σημείο που υπήρχε ράμμα άρχισε να βγαίνει αίμα. Ο γιατρός εκείνη την στιγμή μου έβαλε απλά κάτι σαν πανί με μπενταντίν. Το αίμα σταμάτησε να τρέχει μετά από κάνα δεκάλεπτο. Από εκείνη την μέρα συνηθίζω την επαφή με το εσώρουχο και δεν με ενοχλεί τόσο πια. Εδώ και 2 μέρες παρατηρώ ότι το σημείο που είχε ματώσει τότε βρίσκεται λίγο πιο κάτω από τις υπόλοιπες ραφές, πράγμα που με έκανε να σκεφτώ ότι μάλλον τότε που έπαθα το αιμάτωμα έσπασε το ράμμα που ήταν σε εκείνο το σημείο. Ο γιατρός με είχε ξαναδεί εκείνη την μέρα και δεν μου είχε πει κάτι περί του θέματος αλλά τώρα που το παρατηρώ προβληματίζομαι. Θέλω λοιπόν να θέσω την εξής ερώτηση στα άτομα που έχουν υποβληθεί στην επέμβαση αυτή. Αν ένα ράμμα σπάσει από την πρώτη κιόλας μέρα θα υπάρξει πρόβλημα στην μετεγχειρητική πορεία; Και το σημείο αυτό όπου έφυγε το ράμμα θα είναι πιο κάτω από το υπόλοιπο δέρμα; Πώς γίνεται το δέρμα κάτω από την βάλανο μετά την επούλωση; Μένει εκεί που είναι ραμμένο ή πέφτει ελαφρώς προς τα κάτω; Συγγνώμη για την ταλαιπωρία απλά όλα έχουν πάει καλά αλλά παρόλα αυτά προβληματίζομαι αρκετά με αυτό το θέμα. Είναι πρόβλημα που μου έφυγε ένα ράμμα από την πρώτη μέρα; Θα πρέπει να μου ξανακάνει καινούριο σε εκείνο το σημείο ή όλα θα εξελιχθούν φυσιολογικά. Τονίζω ότι ούτε πονάω ούτε ματώνει πια εκεί. Απλά έχει μια μικρή κλίση προς τα κάτω και δεν είναι στην ίδια ευθεία ραμμένο με τα υπόλοιπα. Ευχαριστώ όσους απαντήσουν και ξέρουν. Θα με καθησυχάσουν πραγματικά.
 2. Vargas Lanoga

  Vargas Lanoga New Member

  Φίλε επειδη τα εχω περάσει αν θες στειλε στο skype magas83 να σου πω απευθείας
 3. georgepap

  georgepap New Member

  Εμένα κάποιο ράμμα υποχώρησε πιστεύω κάπου μεταξύ 5ης και 10ης μέρα αλλά δεν έχω καλή εικόνα καθώς με απασχολούσε και με απασχολεί το οίδημα που υπάρχει και δεν μπορούσα να το δω καθαρά. Όταν πήγα στο γιατρό την 15η μέρα να με δει του είπα οτι ένα σημείο βρίσκεται λίγο πιο κάτω (φαινόταν σαν να κάνει εσοχή προς τα μέσα), το είδε και μου είπε ότι έχει υποχωρήσει κάποιο ράμμα, δεν ειναι σπουδαίο και δεν έκανε κάτι. Τώρα 33 μέρες μετά το σημείο αυτό, είναι και το σημείο με τη μεγαλύτερη ευαισθησία, αλλά έχει επουλωθεί κανονικά. Πάντως πες το στο γιατρό σου έστω και τηλεφωνικά να δεις τι θα σου πει.

Share This Page