1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πρήξιμο (σπυρί) στον πρωκτικό δακτύλιο

Discussion in 'Παθήσεις Πρωκτού.' started by ssuser, Jun 4, 2007.

 1. ssuser

  ssuser New Member

  Είμαι 30 χρονών και εδώ και λίγο καιρό έχω ένα μικρό πρήξιμο στην περιοχή του πρωκτικού δακτυλίου (μοιάζει με μικρή κρεατοελιά σε κόκκινο χρώμα ακριβώς στην οπή του πρωκτού). Νομίζοντας ότι είναι ένα απλό σπυρί, χρησιμοποίησα από προχτές μια αντιβιοτική κρέμα και έχω την εντύπωση ότι υποχώρησε ελαφρώς. Δεν είναι ιδαίτερα ενοχλητικό ούτε είχα αιμοραγία. Έχω ανησυχήσει ιδαίτερα γιατί παρατηρώντας το πιστεύω ότι δεν είναι ένα απλό σπυρί (είναι μεγαλύτερο όπως ανέφερα στο μέγεθος μιας μικρής κρεατοελιάς). Θα μπορούσε να είναι κύστη κόκκυγος ή κάτι άλλο ανησυχητικό ή ο τρόπος αντιμετώπισης με την κρέμα μπορεί να είναι σωστός?

  Ευχαριστώ.
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Απ: Πρήξιμο (σπυρί) στον πρωκτικό δακτύλιο

  Γειά σας!!
  Ετσι όπως περιγράφετε το πρόβλημα (και εφ'οσον ευρίσκεται στον πρωκτικό δακτύλιο), πιυανά πρόκειται για κάποια αιμορροϊδα. Στην αντίθετη περίπτωση θα μπορούσε να πρόκειται για κάποια μικρή φλεγμονή (κύστη, αποστημα κλπ).
  Αν δεν υποχωρεί θα πρέπει να σας δεί χειρουργός!!!
 3. ssuser

  ssuser New Member

  Απ: Πρήξιμο (σπυρί) στον πρωκτικό δακτύλιο

  Σας ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντησή σας. Από όσα διάβασα στο δίκτυο, μάλλον έχετε δίκιο και πρόκειται για αιμοροείδα (μέχρι σήμερα δεν ήξερα τί ακριβώς είναι οι αιμοροείδες και μάλιστα πίστευα ότι είναι μια χρόνια ασθένεια που μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή). Από το φαρμακείο εκτός από το Fucidin, αγόρασα και το ProctoSynalar και θα τα χρησιμοποιήσω εναλλάξ 3 φορές την ημέρα. Ελπίζω να υποχωρήσει (δεν είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ούτε έχει αίμα αλλά είναι κυρίως το ψυχολογικό πρόβλημα που μου δημιουργεί). Αυτό που θα ήθελα να σας ρωτήσω είναι αν θα αφήσει κάποιο κατάλοιπο και αν είναι πολύ πιθανό να έχω αντίστοιχα προβλήματα στο μέλλον. Να διευκρινήσω ότι προσέχω πολύ την υγιεινή μου και από αυτά που διάβασα ίσως το πρόβλημα είναι οι πολλές ώρες καθιστικής εργασίας (αν και είμαι αρκετά αδύνατος και χωρίς ιδιαίτερα πολύ τριχοφυεία). Χρειάζεται χειρουργική επέμβαση για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα? Σας ευχαριστώ και πάλι και σας συγχαίρω για το έργο σας. Οι συμβουλές σας είναι ιδαίτερα πολύτιμες.
 4. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Απ: Πρήξιμο (σπυρί) στον πρωκτικό δακτύλιο

  Η αιμορροϊδοπάθεια αποτελεί μία χρόνια κατάσταση με εξάρσεις και υφέσεις, εξαρτώμενες απο συνδυασμό διατροφής-τρόπου ζωής και άγχους. Συνήθως είναι μία εξελικτική διαδικασία που μπορεί να οδηγήσει σε χειρουργική επέμβαση (η πλέον μόνιμη λύση).
  Μπορεί όμως και να ελεγθεί χωρίς να δημιουργεί προβλήματα και αν είναι στην αρχή η πάθηση με;
  -Διατροφή πλούσια σε ίνες καθημερινά και ενυδάτωση.
  -Αποφυγή ερεθεστικών ουσιών σε καθημερινή μορφή όπως καρυκεύματα, τσιγαριστά και κόκκινο κρασί.
  -Υγιεινή ζωή, εξάσκηση κλπ.
  ;) ;)

Share This Page