1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Πρήξιμο Κάτω Από Το Αυτί

Discussion in 'Λοιπές Ειδικότητες' started by Lina K., Jan 25, 2011.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. Lina K.

  Lina K. New Member

  Καλημέρα σας. Πριν από δύο μέρες άρχισα να νιώθω ένα πρήξιμο κάτω από τον λοβό του αυτιού, στην άκρη της γνάθου. Δεν έδωσα σημασία. Χτες το βράδυ πρήστηκε αρκετά. Πονάει όταν το αγγίζω. Σήμερα το πρωί είναι λιγότερο πρησμένο, πονάει και σα να έχει απλώσει το πρήξιμο, το νιώθω και στο βάθος της γλώσσας, σα να έχει απλωθεί και προς τα κάτω στο λαιμό. Δυσάρεστο συναίσθημα. Πήρα ένα αντιφλεγμονώδες, έχω την εντύπωση πως κάτι έκανε, αλλά το πρήξιμο είναι εκεί κι ο πόνος επίσης. Καμιά ιδέα από τι μπορεί να είναι και τι να κάνω;
 2. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Καλησπέρα! Μάλλον πρόκειται για κάποιο λεμφαδένα. Περάσατε κάποια ίωση τον τελευταίο καιρό; Συχνά, μετά από κάποια λοίμωξη, ορισμένοι από τους λεμφαδένες μπορούν να παραμείνουν πρησμένοι για εβδομάδες ή και για μήνες! Oι λεμφαδένες, αποτελούν ένα από τα αμυντικά «όπλα» του οργανισμού και γι’ αυτό και ενεργοποιούνται στις ασθένειες. Συνήθως παραμένουν πρησμένοι έπειτα από πολλές και απανωτές λοιμώξεις. Καλό θα ήταν να εκτιμήσει τη κατάσταση ένας ΩΡΛ γιατί ίσως χρειαστεί αντιβίωση.
  Last edited by a moderator: Jan 25, 2011
 3. Lina K.

  Lina K. New Member

  Δεν περίμενα και πήρα τον ΩΡΛ μου τηλέφωνο. Από την περιγραφή που του έκανα κι από το οτι όταν τρώω πρήζεται περισσότερο και μετά πέφτει το πρήξιμο, αλλά δεν φεύγει τελείως, έβγαλε το συμπέρασμα πως είναι η δεξιά παρωτίδα, ο σιελογόνος αδένας. Μάλλον από κάποιο μικρόβιο. Για να αποφύγουμε το να μαζέψει πύον και να μπλέξω χειρότερα μου έδωσε αντιβίωση για μια βδομάδα και αντιφλεγμονώδες. Και μου είπε να κάνω κι έναν υπέρηχο παρωτίδων, όταν περάσει η φλεγμονή και να δούμε παρακάτω. Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντησή σας και να είστε καλά.

Share This Page