1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Πρόβλημα.

Discussion in 'Παθήσεις Εντέρου-Σκωληκοειδούς' started by r-fenia, Apr 10, 2010.

Watchers:
This thread is being watched by 3 users.
 1. r-fenia

  r-fenia New Member

  Θα ήθελα την βοηθειά σας στο εξής πρόβλημα:
  Στις 21 Φεβρουαρίου μετά από μεσημεριανό φαγητό κοιμήθηκα και ξύπνησα με την αίσθηση για εμετό, ναυτία και ρέψιμο. Αναγκάστηκα να κάνω εμετό για να νιώσω καλύτερα. Το ίδιο συνέβη σχεδόν μια εβδομάδα μετά στις 26 Φεβρουαρίου μετά από βραδινό φαγητό.
  Στις 11 Μαρτίου με πιάνει ξαφνικός πόνος, το οποίο αισθανόμουν στο ύψος του στομάχου. Οι πόνοι ξεκίνησαν 10μμ και σταμάτησαν 02πμ.
  Την επομένη πηγαίνω στον γαστρεντερολόγο, ο οποίος λέει ότι έχω οξεία γαστρίτιδα και μου συνταγογραφεί, nexium και premperan. Τα παίρνω από τις 12 Μαρτίου εώς τις 20 Μαρτίου, και δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα.
  Στις 21 Μαρτίου ξυπνάω το πρωί με πόνο (κόψιμο) και έχω διάρροια 3 φορές μέσα στην ίδια μέρα. Συνεχίζετε η διάρροια την επομένη 2 φορές και μετά παίρνω imodium.
  Με αφήνουν οι κοιλιακοί πόνοι και με ξαναπιάνει διάρροια στις 26 Μαρτίου η οποία συνεχίζεται μέχρι τις 28 Μαρτίου μαζί με παρουσία βλέννας. Τηλεφωνική επικοινωνια που υπήρχε με τον γαστρεντερολόγο ανέφερε ότι είναι γαστρεντερίτιδα.
  Από τότε τα κόπρανα είναι πολύ μαλακά στο χρώμα της μουστάρδας (δυσάρεστη οσμή) και υπάρχει κοιλιακός πόνος που με ανακουφίζει μετά από αέρια ή αφόδευση.
  Ολο αυτό το χρονικο διάστημα η διατροφή μου είνια αυστηρή.
  Δυστηχώς με τον γαστρεντερολόγο δεν μπόρεσα να έχω αλλη επικοινωνία λόγο διακοπών.
  Εχω κάνει εξαιτάσεις: υπέρυχο ανω κοιλίας, αιματολογικές, καλιέργια και παρασιτολογική κοπράνον, και είναι φυσιολογικές. Πυρετός δεν έχει υπάρξει, έχω από 35,8 - 36,6.
  Μπορείτε να μου πείτε τι μπορεί να συμβαίνει;
 2. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Καλησπέρα.Ο γαστρεντερολόγος δεν σας παρέπεμψε να κάνετε γαστροσκόπηση και κολονοσκόπηση;
  Ίσως θα έπρεπε να το συζητήσετε μαζί του γιατί αυτές οι εξετάσεις "φωτογραφίζουν" στομάχι και έντερο και έτσι το πρόβλημα εντοπίζεται και δίνεται η κατάλληλη θεραπεία.
 3. r-fenia

  r-fenia New Member

  Δυστηχως ο Γαστρεντερολόγος δεν με αντιμετώπισε όπως θα έπρεπε.
  Την Μεγάλης Δευτέρα που συνεχιζόταν η διάρροια τον πήρα τηλέφωνο και του είπα να πάω. Μου είπε ότι για οικ. λόγους θα λείπει από την Μ. Τρίτη. Τότε του είπα τι συμβαίνει μου απάντησε ότι δεν χρειάζεται να πάω και ότι είναι γαστρεντερίτιδα και θα περάσει. Όταν δε του ανέφερα ότι είχα διάρροια και την προηγούμενη εβδομάδα η οποία σταμάτησε με τα imodium και επανήλθε. Μου είπε ότι δεν έχει σχέση η μία διάρροια με την άλλη.
  Οταν προσπάθησα μετά να τον ξαναπάρω αλλές 3 φορές να τον ρωτήσω τι θα κάνω με το nexium, η γραμματέας του μου έλεγε συνεχώς ότι δεν μπορεί να μιλήσει. Οπότε δεν τον ξαναπήρα.
  Έχω κλήσει καινούργιο ραντεβού στο ΙΚΑ αυτή την φορά (στον άλλο γαστρεντερολόγο είχα παέι ιδιωτικά) την πέμπτη. Ελπίζοντας να βγάλω κάποια άκρη.
 4. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν και η καλύτερη αντιμετώπιση γιατρού προς ασθενή αυτή!!!Είναι γεγονός ότι η πλειοψηφία των γιατρών εξαφανίζεται τη Μ.βδομάδα και άντε βρες τους!!! Ελπίζω με το ΙΚΑ να βρεθεί μια άκρη αν και αμφιβάλλω!!!:_nu:Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να βρεθεί ένας καλός γαστρεντερολόγος για να επιλυθεί το πρόβλημα. Εύχομαι καλή συνέχεια και πολλά περαστικά.
 5. r-fenia

  r-fenia New Member

  Σε ευχαριστώ πολύ.
  Στο ΙΚΑ αναγκάστηκα να κλείσω ραντεβού, διοτι όλες τις εξετάσεις τις έκανα μέχρι σήμερα ιδιωτικά (και όχι από την γνώμη του γιατρού αλλά από ψάξιμο στο Interntet) και οι μόνες εξετάσεις που μου μένουν είναι γαστροσκόπηση και κολονοσκόπηση. Είπα να μην της πληρώσω και αυτές.
  Στην γαστρεντερολόγο που έκλεισα ραντεβού, είδα ότι έχει και ιδιωτικό ιατρείο. Θεωρώ ότι δεν θα είναι και πολύ άσχετη.
  Άλλωστε και στον γαστρεντερολόγο που είχα πάει, μου τον είχα συστήσει για πολύ καλό. Τελικά το πολύ καλός είναι θεωριτικό. Αναλόγος με την επίλυση του προβλήματος του καθενός μας ο γιατρός μας φαίνεται τέλειος.
  Μια άλλη λύση που σκέφτηκα ήταν το νοσοκομείο αλλά σκέφτομαι της ώρες αναμονής και είπα να μην το προσπαθήσω.
 6. Δημήτρης90

  Δημήτρης90 New Member

  Τα ίδια είχα αντιμετωπίσει και εγώ μικρός και μάλιστα για πολύ καιρό.. Άγχος είχα. Κάνε τις εξετάσεις σου και μην ανησυχεις.
 7. r-fenia

  r-fenia New Member

  Σε ευχαριστώ πολύ.

Share This Page