1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πρόβλημα Στομάχου....

Discussion in 'Παθήσεις Στομάχου και 12δακτύλου.' started by Basiliki, Jun 26, 2008.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. Basiliki

  Basiliki New Member

  Καλημέρα σας & Καλώς σας βρήκα...
  Ονομάζομαι Βασιλική & με απασχολεί πολύ ένα πρόβλημα με το στομάχι μου!
  Το πρόβλημα ξεκίνησε πρίν από 3 χρόνια,όταν έπαθα οξεία γαστρεντερίτιδα. Ο παθολόγος μου είχε πει ότι η ίωση αυτή θα έπρεπε να κάνει τον κύκλο της για 3 με 4 μέρες. Παρόλο που οι 4 μέρες είχαν περάσει κατά πολύ,εγώ συνέχιζα να έχω ανακατοσούρες ,πόνο στο στομάχι μαζί με μικρό πρήξιμο και καθόλου όρεξη για φαγητό.Αφού το αμέλησα για 3 εβδομάδες,γιατί πίστευα ότι θα περάσει ,αποφάσισα να πάω σε γαστρεντερολόγο.Ο γιατρός μου έκανε μια εξέταση με τα χέρια και το τεστ για το ελικοβακτηρίδιο.Το αποτέλεσμα του τέστ ήταν αρνητικό,αλλά ο γιατρός μου είπε ότι έχω γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση & ευαίσθητο έντερο.Ακολούθησα θεραπεία με Controloc & Ibutin. Στην αρχή της θεραπείας αιστάνθηκα μια ανακούφηση,αλλά μετά την 1,5 εβδομάδα πάλι τα ίδια αλλά όχι τόσο έντονα.Στη πορεία βέβαια καταλάβαμε ότι τα Controloc μου έφεραν παρενέργειες με μεγαλήτερη δόση των συμπτωμάτων μου.Για να μην μακρυγορώ μέχρι και σήμερα κάνω θεραπεία.'Εχω δοκιμάσει Losec,Zantac,Primperan & αυτή τη στιγμή είμαι με Penrazol,το οποίο δείχνει να έχει καλύτερα αποτελέσμα αφού τα συμπτώματα πλέον δεν είναι καθημερινά αλλά περιορίζονται στις 2 φορές την εβδομάδα περίπου. Προχθές ένας άλλος γιατρός σε οικογενιακό τραπέζι μου μίλησε & για Νεύρωση Στομάχου γιατί ξέρει ότι είμαι αγχώδης & οι ρυθμοι μου γενικά δεν είναι οι καλύτεροι.Ειλικρινά θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας.Να ενημερώσω ότι τρέφομαι κατά κύριο λόγο με σπιτικό φαγητό και είμαι στα 47.5 κιλά! Δεν πίνω πλέον καφέδες και το μόνο αρνητικό είναι ότι μπορεί να καπνίσω 3 τσιγάρα μέσα στην εβδομάδα για να χαλαρώσω στο γραφείο.
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων & συγνώμη για το μεγάλο πόστ.
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  !!!!! Εξέταση με τα χέρια...και η διάγνωση για παλινδρόμηση κλπ!
  Συγνώμα αλλά αυτό δεν στέκει !:confused:
  Γαστροσκόπηση κάνατε???

  Αν όχι..τότε θα πρέπει να κάνετε οισοφαγογαστροσκόπηση για να ελεγχθεί πιθανη γαστρίτιδα ή οισοφαγίτιδα ή παλινδρομική νόσος και ακολούθως να δοθεί αναλόγως αγωγή!!
  Επίσης υπερηχογραφημα άνω κοιλίας και εξετάσεις αίματος που να καλύπτουν όλο το φάσμα απο απλή γενική μέχρι ηπατολογικό έλεγχο και έλεγχο θυρεοειδικών ορμονών!!!
 3. Basiliki

  Basiliki New Member

  Kι όμως ο,τι εξέταση έχει γίνει,είναι με τα χέρια...και με βάση τα λεγόμενά μου....:confused:!
  Προσωπικά φοβάμαι την γαστροσκόπηση και είχα στηριχτεί στα λεγόμενα του γιατρού...ότι είμαι μικρή ακόμα για γαστροσκόπηση...αλλά πλέον είναι αναγκαία,όπως μπορούμε να καταλάβουμε!
  Σας ευχαριστώ πολύ και από εβδομάδα έχω κλείσει να πάω για υπερηχογράφημα άνω και κάτω κοιλίας μαζί με εξετάσεις αίματος,από μόνη μου χωρίς τη συμβουλή γιατρού!Βέβαια είχα κάνει εξετάσεις αίματος πρίν 4 μήνες και δεν είχαν δείξει κάτι.!Επίσης να σημειώσω ότι ψάχνω για καινούργιο γιατρό,αν έχετε κάποιον υπ' όψην σας θα το εκτιμούσα!
 4. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Σας έχω στείλλει ΠΜ!

Share This Page