1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πρόβλημα μετα αφαίρεση σπίλου

Discussion in 'Παθήσεις δέρματος και υποδορίου' started by hypnoticbreak, Jul 7, 2008.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. hypnoticbreak

  hypnoticbreak New Member

  Καλή σας μέρα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα. Αφαίρεσα μια "ύποπτη" ελιά από την πλάτη. Τα ράμματα αφαιρέθηκαν στις 15 ημέρες μετά την επέμβαση, αλλά έχουν παρέλθει άλλες δυο εβδομάδες από τότε και η επούλωση της πληγής μοιάζει να προχωρά με χαμηλή ταχύτητα. Βέβαια η τομή ήταν αρκετά βαθιά. Από την πληγή εκκρίνεται υγρό που μοιάζει με πύον. Δεν χρησιμοποιώ κάποια άλοιφη απλά betadine δυο φορές την ημέρα για να καθαρίσω την πληγή μετά από μπάνιο και εφαρμόζω γάζα ώστε να αναπνέει όσο γίνεται η πληγή.

  Είναι φυσιολογικό μετά από ένα μήνα να μην έχει κλείσει η πληγή? Επίσης σε 2 εβδομάδες θα πάω διακοπές. Μπορώ να μπω στη θάλασσα αν δεν έχει κλείσει εντελώς η πληγή?

  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  Γιάννης
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Δεν είναι φυσικό!
  Σημαίνει πως έχει γίνει φλεγμονή στο τραύμα και πιθανώς διαπύηση!
  Αν έχει γίνει αυτό η αντιμετώπιση είναι πως πρέπει να διανοιχθεί πλήρως το τραύμα, να καθαρισθεί (χειρουργικά) και να κλείσει κατα 2ο σκοπό (οπως λέγεται), δηλαδή να κλείσει με σωστές αλλαγές τραύματος.
  (Η βιοψία τί έδειξε??)
 3. hypnoticbreak

  hypnoticbreak New Member

  Καταρχήν ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Τα αποτελέσματα της βιοψίας δεν μου είναι ακόμα γνωστά (ναι, πριν ένα μήνα έκανα την αφαίρεση στον Άγιο Σάββα) και με πηγαίνουν από εβδομάδα σε εβδομάδα. Πιστεύω αυτή την εβδομάδα να τα παραλάβω. Πιστεύετε πως είναι καλύτερο να επισκεφτώ τον Πλαστικό χειρούργο που έκανε την επέμβαση ή να δω κάποιον δερματολόγο?
 4. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Πρεπει να σας δει χειρουργός!!! (και καλύτερα ο χειρουργός σας)!

Share This Page