1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πρόβλημα με μόρφωμα

Discussion in 'Παθησεις Θυρεοειδούς και άλλων αδένων.' started by grmallix, Feb 23, 2008.

 1. grmallix

  grmallix New Member

  Πριν μερικές μέρες ψηλάφισα ένα σκληρό ογκίδιο πίσω από το δεξί αυτί προς τον τράχηλο. Επισκεύθηκα χειρούργο ο οποίος το ψηλάφισε και το χαρακτηρισε μόρφωμα (αφού δεν ήταν σίγουρος τι μπορεί να είναι) και μου σύστησε να κάνω αξονική τραχήλου. Τα αποτελέσματα της αξονικής είναι "ύποπτα" καλά. Κανένα πρήξιμο στους λεμφαδένες, συμμετρικοί αναπνευστικοί οδοί κτλ. Το μόρφωμα δεν το αναφέρει καθόλου ούτε βεβαίως το αξιολογεί. Μετά από δεύτερη επίσκεψη στον χειρούργο μου είπε ότι το βλέπει στην αξονική αλλά όχι καλά, θα μιλήσει με τον ακτινολόγο και ίσως να προχωρήσουμε σε μαγνητική. Είναι δυνατόν κάτι τέτοιο να μην αξιολογείται στην αξονική? Είναι θέμα "λάθους" στην εξέταση και πρέπει να επαναληφθεί? Αν ναι μετά από πόσο καιρό μπορώ να κάνω πάλι αξονική? Η μαγνητική μπορεί να δείξει τι είναι αυτό το μόρφωμα?
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Ειναι λίγο περίεργο να μην δείχνει τίποτε η αξονική!!
  -Η αξονική έγινε με ενδοφλέβιο σκιαγραφικό???

  Βέβαια υπάρχουν περιπτώσεις που η μαγνητική αποκαλύπτει οντότητες που δεν σκιαγραφούνται πλήρως ή σωστά στην μαγνητική!!

  Οπότε θα πρέπει να κάνετε την μαγνητική και τα ξαναλέμε!!

Share This Page