1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Πρόβλημα Φωνιτικών Χορδών

Discussion in 'Παθησεις Θυρεοειδούς και άλλων αδένων.' started by Ευσταθιου Αναστασιος, Sep 26, 2008.

Watchers:
This thread is being watched by 3 users.
 1. Καλησπέρα

  Η μητέρα μου έκανε ολική αφαίρεση θυρεοειδούς πριν 3 μήνες. Η βιοψία έδειξε οτι δεν υπάρχει πρόβλημα καρκινου(καλοηθια). Ωστόσο αυτούς τους μήνεσ δεν έχει δείξει κανένα σημάδι βελτίωσης της αναπνοής της αλλα και της φωνής της, πρόβλημα που παρουσίασε μετα την επέμβαση. Έχει επισκευθεί ορυλά και οι 2 γνώμες που πήρε ήταν ότι πρέπει να περιμένει απο 6-12 μήνες. Σε περίπτωση μη βελτίωσης της είπαν οτι πρέπει να υποβληθεί σε επέμβαση, η οποία θα βελτιώση την ποιότητα της αναπνοής της σε βάρος όμως της ομιλίας της. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν όντως ισχύει κατι τέτοιο και εαν ισχυει πως θα μπορούσε να βελτιωθει η φωνη της . Αν υπαρχει τρόπος, μετα την επεμβαση για την αναπνοη δηλαδη να βελτιωσει την φωνη της με καποιο τρόπο.
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Το πρόβλημα προφανώς δημιουργήθηκε απο την βλάβη στα κάτω λαρυγγικά νεύρα (στο ενα ή και στα δύο)!!!

  Θα πρέπει να έχετε τα πορίσματα τηε λαρυγγοσκόπησης απο τους ΩΡΛ!
 3. FOTINI

  FOTINI New Member

  Γειά σας,

  Με συγχωρείτε πολύ αλλά μου προκ[υπτουνοι παρακάτω ερωτήσεις :

  Που χειρουργηθήκατε; O γιατρός ήταν έμπειρος ;Πως τον επιλέξατε ; Πόσο κόστισε η επέμβαση ; Δεν πρέπει να υπάρχουν νομικές συνέπειες για τον γιατρό; Ο γιατρός πρέπει να είναι EXTRA EXTRA προσεκτικός και υπεύθυνος.

Share This Page