1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

πρόβλημα χολής?

Discussion in 'Παθήσεις Χοληφόρων και Παγκρέατος.' started by vatsis, Jun 14, 2007.

 1. vatsis

  vatsis New Member

  Καλησπέρα!
  Ο σύζυγος μου είχε κάποιες στομαχικές ενοχλήσεις _τάση προς εμετό- ζαλάδα αίσθημα δυσφορίας γενικευμένο άνχος σε αιματολογικές εξετάσεις βρέθηκε πυροσταφυλική τρανσαμινάση 77, οξαλοξεικη τρανσαμιναση 37, κρεατινίνη 1,3, ουρικό οξύ 8,1 .
  Τα παραπάνω δίνουν εικόνα χειρουργείου? ???
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Απ: πρόβλημα χολής?

  Ακαθόριστες στομαχικές ενοχλήσεις όπως αναφέρατε σε συνδυασμό με κάποια αύξηση των τρανσαμινασών δεν είναι ένδειξη επέμβασης!

  Ομως η σωστή διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε είναι να γίνει ένα υπερηχογράφημα άνω κοιλίας (ήπατος, χοληφόρων, παγκρέατος) και εφόσον είναι αρνητικό θα πρέπει να γίνει γαστροσκόπηση.
  Στην περίπτωση που το υπερηχογράφημα δείξει πρόβλημα στην χοληδόχο κύσητ, θα πρέπει να την δεί χειρουργός!!
 3. vatsis

  vatsis New Member

  Απ: πρόβλημα χολής?

  Kαλημέρα και καλή εβδομάδα!
  Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας. Πήγαμε για τον υπέρηχο ο οποίος έδειξε λιπώδη διήθηση του σηκωτιού. Ο ακτινολόγος του είπε " αρκετό λιπάκι" κατά τα άλλα χολή κ.λ.π. φυσιολογικά. Να σημειώσω οτι ο σύζυγος μου πέρα από 1-2 μπύρες το Σαββατοκύριακο δεν πίνει καθόλου και στη διατροφή δεν κάνει καταχρήσεις, ίσως να πρέπει να κάνει πιο ¨"υγιεινή" διατροφή? ή είναι ΄προδιάθεση του οργανισμού η δημιουργία λίπους? Πρέπει να πάρει φάρμακα? (σημειώνω οτι είναι 36 ετών)
 4. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Απ: πρόβλημα χολής?

  Θα πρέπει να ελέγξετε ένα πλήρες λιπιδαιμικό προφίλ του συζύγου κάνοντας αιματολογικό έλεγχο που θα περιλαμβάνει (σάκχαρο, χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, HDL, LDL κλπ....), και αναλόγως επίσης και του δείκτου μάζας σώματος (BMI body mass index) να απευθυνθείτε σε παθολόγο και διαιτολόγο!!
 5. vatsis

  vatsis New Member

  Απ: πρόβλημα χολής?

  Ευχαριστώ θερμά! :)

Share This Page