1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

προβλημα με επανεμφανιση κυστης η συριγγιου

Discussion in 'Κύστη Κόκκυγος' started by bob, Dec 5, 2006.

 1. platonas

  platonas New Member

  Απ: προβλημα με επανεμφανιση κυστης η συριγγιου

  Καλησπέρα Γιατρέ,

  Θα ήθελα τη συμβουλή σας για κάτι. Λέγομαι Συμεών Τσαμκόσογλου και είμαι 25 ετών. Έχω κάνει 2 φορές εγχείρηση κύστης κόκκυγος. Η πρώτη ήταν στο στρατό όπου , συγνώμη κιόλας, αλλά ο γιατρός μου άφησε εντύπωση αλμπάνη.
  Η αναισθησία δεν με έπιασε και ακόμα και ενώ έκλαιγα γοερά από τους πόνους δεν έδωσε σημασία. Ακόμα σκέφτομαι τον πόνο από τη διθερμία λες και μου έκαναν βασανιστήρια στο Βιετνάμ όπως σε ταινίες του Ράμπο. Εν πάση περιπτώση, μετά την επέμβαση μου είπε οτι θα βάζω μόνος μου μια γάζα απλά απέξω για τα υγρά. Δεν μου έιπε οτι πρέπει να τις βάζω μέσα. Επίσης επειδή ήταν μεγάλη τομή και πήγαινε και προς τα πάνω αρκετά (προς τη μέση) μου έκανε και 2 ράμματα στη μισή. Το αποτέλεσμα ήταν να κλείσει ανώμαλα, αφού δεν έβαζα γάζες μέσα και δεν την καθάριζα όπως έπρεπε και έτσι φέτος την ξαναέκανα. Την έκανα σε κλινική στον Πειραιά και έγινε καλή δουλειά. Αυτό δεν είναι δικιά μου εκτίμηση αλλά της νοσοκόμας την οποία πήρα επί 3 μήνες για να μου κάνει αλλαγές στο σπίτι γιατί οι δικοί μου δεν μπορούσαν. Καθημερινά έκανε αλλαγές φροντίζοντας την πληγή με τα εξής (κατά σειρά): οξυζενέ, ξέπλυμα με φυσιολογικό ορό, μπεταντιν, ξανά ορό, ανά 2 μέρες και μπεταντίν σκραμπ , κλείσιμο με γάζες μέσα και μια ακόμα επιφανειακά για τα υγρά. Όλα πήγαιναν καλά και μετά από 3 μήνες επιτέλους έκλεισε. Ήταν αρκετά βαθιά , είχε φτάσει κόκκαλο σχεδόν από κάτω.

  Και εδώ άρχισε το πρόβλημα. Αφότου έκλεισε η πληγή, μετά από 3 εβδομάδες ξανα άνοιξε κάπου στα μισά της. Την φώναξα πάλι διότι είναι οικογενειακή φίλη και μου είπε πως ψιλοέφταιγα εγώ γιατί δεν ξύριζα την περιοχή συχνά με αποτέλεσμα να γυρίσει κάποια τρίχα και να μπει πάλι μέσα εκεί που το δέρμα ήταν μαλακό. Μέχρι εδώ καλά. Δεν έγινε και μεγάλη ζημιά αφού δεν έκανε και κανένα τρομερό άνοιγμα και έχει σχεδόν ξανακλείσει.(έχει περάσει μια εβδομάδα). Το πρόβλημα μου είναι άλλο και είμαι διακοπές τώρα και δεν μπορώ να πάω σε κάποιο γιατρό στο χωριό. Περιφερειακά της πληγής το δέρμα, μαύρισε, έσκασε(έχει μια σαγρέ υφή) και ήταν υγρό. Έβγαζε υγρά που η γάζα κόλλαγε επάνω. ’ρχισα να βάζω μια γάζα φουσιντίν από κάτω και από πάνω μια κανονική. Πλεον έχει αρχίσει και υποχωρεί αυτή η μαυρίλα και σχηματίζει και "πέτσα" και σκληραίνει από πάνω. Επίσης σε κάποιο σημείο έχω κάτι σαν καρούμπαλο, σκληρό το οποίο έπειτα από μια συμβουλή διότι φαινόταν σαν φλεγμονή, πήρα Augmentin του 1g και υποχώρησε το μισό ενώ κάποια στιγμή άνοιξε και έτρεχε "κίτρινο" πύον.

  Οι ερωτήσεις μου είναι δύο: Πιστεύετε οτι μπορεί να ξαναμαζεύει πύον και να κάνει πάλι πρόβλημα εσωτερικά; εξ ου και η όλη διόγκωση; Το "μαύρισμα" και το "σκάσιμο" αυτό του δέρματος και η αρχική υγροποίηση του μπορεί να είναι άμεσο επακόλουθο της φλεγμονής ή μπορεί να οφείλεται και στο γεγονός ότι έβαζα επί 4 μέρες γάζες ποτισμένες με μπεταντιν οπότε έσκασε το δέρμα.

  Επίσης η ριζική αποτρίχωση πόσο "ριζική" είναι. Αν μπορείτε να μου προτείνετε κάποια κέντρα έστω και με Pm επίσης αν μπορείτε να μου πείτε αν χρειαστεί να την ξανακάνω ως επέμβαση ποιο είναι το κόστος με Laser και αν την καλύπτει κάποιο ταμείο. Είμαι στου Δημοσίου.
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Απ: προβλημα με επανεμφανιση κυστης η συριγγιου

  Καλημέρα και καλώς ήλθατε!!!
  Απο ότι βλέπω έχετε ταλαπωρηθεί πολύ με το πρόβλημα αυτό!!!
  Πιστεύω πως στην 1η επέμβαση, δεν αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα ολοκληρωτικά, και ενδεχομένως υπολείμματα απο την κύστη να έχουν παραμείνει!!!
  Στην περίπτωση αυτή χρειάζεται επανεπέμβαση, για να ελεχθούν τυχόν υπολείμματα και να καθαριστεί πλήρως η περιοχή!!!

  Οι αλλαγές μετεγχειρητικά έχουν μεγάλη σημασία επίσης, γιατί αν δεν γίνουν σωστά και με επίβλεψη ειδικού, μπορεί να είναι αιτία μίας παρόμοιας ταλαιπωρίας, και επενεμφάνισης του προβλήματος!!!!

  Εχετε PM!!!

Share This Page