1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πρησμένος λεμφαδένας

Discussion in 'Παθησεις Θυρεοειδούς και άλλων αδένων.' started by DEVAK, Sep 12, 2007.

 1. DEVAK

  DEVAK New Member

  Γειά σας. Με λένε Δέσποινα και είμαι 33 ετών. Το θέμα που με απασχολεί εδώ και χρόνια είναι ένας πρησμένος λεμφαδένας στη δεξιά πλευρά του λαιμού μου. Ξεκίνησε πριν 15 χρόνια από μια δυνατή ίωση όπου πρίστηκαν και οι 2 λεμφαδένες μου και έχασα τη φωνή μου για καμιά 10αριά μέρες. Όταν έγινα καλά, ο ένας λεμφαδένας παρέμεινε πρησμένος. Με ίσιο το κεφάλι φαινόταν ένα φούσκωμα σαν μικρό καρύδι. Είχα ένα φόβο επειδή έχασα τον παππού μου από καρκίνο στους λεμφαδένες. Νόμιζα πως θα πέθαινα. Έκανα ένα σωρό εξετάσεις. Αιματος, για θυροειδή, πήραν δείγμα από το σημείο. Τίποτα δεν έδειχνε κακοήθεια. Έσκισα τις εξετάσεις όλο χαρά και συνέχισα τη ζωή μου. Αυτό το φούσκωμα δεν μεγάλωνε και το αισθανόμουν μόνο όταν αρρώσταινα ή κάθε μήνα που είχα περίοδο. Τον τελευταίο μήνα όμως άλλαξε μορφή. Στην αρχή νόμιζα πως υποχωρούσε γιατί έμοιαζε ο λαιμός μου ίσιος, όμως με το χέρι μου το νοιώθω σαν να έχει απλωθεί προς τα κάτω. Το μόνο διαφορετικό που άλλαξε αυτό το μήνα (αν έχει κάποια σχέση αυτό) είναι ότι ξεκίνησα να πίνω φύκι σπιρουλίνα το οποίο ένοιωσα κατά τα άλλα πως με δυνάμωσε.. Παρακαλώ πολύ... αν μπορείτε θα ήθελα πολύ τη γνώμη σας. Σας ευχαριστώ.
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Απ: Πρησμένος λεμφαδένας

  Γειά σας!
  Το γεγονός πως κάποιος λεμφαδένας μετά απο τόσα χρόνια αλλάζει μορφή σημαίνει πως θα πρέπει να ασχοληθούμε λίγο μαζί του! Δηλαδή η αλλαγή μεγάθους-σχήματος κλπ, σημαίνει πως κάτι συμβαίνει!
  Ή βαίνει πρός βελτίωση - θεραπεία, ή κάποια αλλαγή της συμπεριφοράς του.
  Με λίγα λόγια πρέπει να γίνει ένα υπερηχογράφημα ελέγχου και μετά αναλόγως να το επανεκτιμήσετε!
  Οσον αφορά για την σπιρουλίνα, δεν μπορώ να πώ ότι ευθύνεται για αυτό, ασχετα με την πραγματικά πολλά υποσχόμενη πολύ θετική και θρεπτική επίδραση της!!!
  Δείτε και στο νέο θέμα που άνοιξα επ'ευκαιρία του θέματος σας!!! ;) http://surgeryonline.gr/surgery/index.php?topic=168.0

Share This Page