1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση ΠΟΝΟΣ ΔΕΞΙΟΥ ΛΑΓΩΝΙΟΥ ΒΟΘΡΟΥ ΚΑΙ ΔΕΚΑΤΑ ΕΠΙ 20 ΗΜΕΡΕΣ

Discussion in 'Παθήσεις Εντέρου-Σκωληκοειδούς' started by melis, Dec 8, 2008.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. melis

  melis New Member

  Καλησπέρα σε όλους! Συγχαρητήρια για το site σας! Θα ήθελα τη βοήθειά σας γιατί κουράστηκα και άκρη δεν έβγαλα.Είναι μεγάλη ιστορία οπότε παρακαλώ λίγη υπομονή.
  Πριν 20 ημέρες ξύπνησα με έντονο πόνο στην πίσω δεξιά πλευρά χαμηλά της πλάτης,πάνω από την μέση μέχρι τα πλευρά.Με έμφαση του πόνου στο ύψος των νεφρών κ στο 4ο με 5ο πλευρό.Ο πόνος ήταν υπερβολικά έντονος και μόνιμος,με κάθε κίνηση,βήχα ή βαθιά ανάσα επιδεινωνόταν.
  Στο ΙΚΑ με έστειλαν σε ορθοπεδικό ο οποίος διέγνωσε ήπια πλευρίτιδα και μού χορήγησε θεραπεία με μυοχαλαρωτικά και αντιφλεγμωνωδη.Και με παρέπεμψε και σε παθολόγο.Έβγαλα ακτινογραφία θώρακος η οποία ήταν φυσιολογική και δε διέγνωσε τίποτα παρά μόνο πλευροδοίνη.
  Ύστερα από 3 ημέρες πήγα σε εφημερεύον νοσοκομείο γιατι άρχισα να κάνω πυρετό,σταθερά 37,8 επί 3 ημέρες,τάση για έμετο και 3-4 διάροιες μόνο την τρίτη ημέρα και ανορεξία(για πρώτη φορά στη ζωή μου).
  Εκανα εξετάσεις:γενική αίματος και βιοχημική,γενική ούρων,υπέρηχο νεφρών,ακτινογραφία κοιλίας και θώρακος.Με εξέτασε παθολόγος,χειρουργός,ουρολόγος,ορθοπεδικός και γυναικολόγος.Οι εξετάσεις μου πέρα από τα αιματολογικά που είναι όλα πάντα χαμηλά,όλα τα άλλα ήταν φυσιολογικά εκτός από τα λευκά αιμοσφαίρια που ήταν στα όρια.
  Ο ορθοπεδικός και ο χειρουργός με την κλινική εξέταση διέγνωσαν ευαισθησία στα σημεία Giordano και McBurney,οπότε και υποψιάστηκαν για οπισθοτυφλική σκωληκοειδίτιδα.Με κράτησαν στη βραχεία νοσηλεία και τα λευκά αιμοσφαίρια όσο κάναμε εξετάσεις σταδιακά ανέβαιναν (11800) μέχρι που τελείωσε η εφημερεία και με έστειλαν σπίτι μου.
  Από τότε πέρασαν 20 ημέρες,ο αρχικός πόνος πέρασε και άρχισαν ξαφνικοί πόνοι στην κοιλιά,περιομφαλικά και χαμηλά δεξιά(σημείο McBurney).O πυρετός έφτασε μέχρι 38,αλλά κυρίως από 37,3 μεχρι 37,6 χωρίς να έχει πέσει καθόλου παρακάτω,η ανορεξία συνεχίζεται και ο αρχικός πόνος επέστρεψε,μόνιμος πια αλλά όχι τόσο έντονος.
  Με είδαν κι άλλοι γιατροί ενδιάμεσα γαστρεντερολόγος και χειρουργός,ο γαστρεντερολόγος δε διέγνωσε κάτι,ο χειρουργός είχε υποψία για σκωληκοειδίτι.
  Σας παρακαλώ βοηθήστε,δεν αντέχω άλλο.:confused:
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Το θεωρώ απαράδεκτο μετά πο τέτοια ταλαιπωρία που περνάτε και με σχετικά υψηλόκίνδυνο για σας, να μην σας έχουν διενεργήσει ακόμη εξέταση απεικονιστική όπως υπερηχογράφημα σκωληκοειδούς και αξονική τομογραφία.
 3. melis

  melis New Member

  Δυστυχώς έχω ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ,αλλά όλοι οι γιατροί μου έχουν πει ότι αν είναι σκωληκοειδίτις,δεν υπάρχει εξέταση που να το αποδεικνύει.Μόνο να μην παίρνω παυσίπονα για να μην πεθάνω χωρίς να το καταλάβω.
  Τί με συμβουλεύετε να κάνω?Σε τί ειδικότητας γιατρό κατά τη γνώμη σας θα πρέπει να απευθυνθώ.
  Πήγα σε πολλούς γιατρούς...αλλά κανένας δεν ασχολήθηκε.
 4. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Είναι λάθος οτι δεν υπάρχει εξέταση, και αυτή είναι η σύγχρονη ξονική τομογραφία με γαστρογραφίνη και ενδοφλέβιο σκιαγραφικό!
  Επίσης το υπερηχογράφημα (ειδικά οταν κάποιος είναι αδύνατος ή παιδάκι)!!!

  Πρέπει να σας δει χειρουργός!
 5. melis

  melis New Member

  Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σας.
  Θα ήθελα να κανω μια τελευταία ερώτηση, εσείς τί πιστεύετε ότι μπορεί να είναι? Καταλαβαίνω ότι χωρίς κλινική εξέταση και χωρίς να δείτε τις εξετάσεις δεν είναι εύκολο αυτό,απλά αν μπορείτε να μου πείτε αυτά τα συμπτώματα σε τι μπορεί να οφείλονται,μπορεί όντως να είναι σκωληκοειδήτις και να έχω συμπτώματα τόσες πολλές ημέρες? Η τα ίδια συμτώματα μπορούν να οφείλονται και σε κάποια άλλη αιτία?

  Ευχαριστώ πολύ.

Share This Page