1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

πολύποδες στομαχου

Discussion in 'Παθήσεις Στομάχου και 12δακτύλου.' started by kathy80, Feb 20, 2015.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. kathy80

  kathy80 New Member

  Καλησπέρα!θα ήθελα να παραθέσω κι εγώ το πρόβλημα μου με το στομάχι. Πριν ένα χρόνο περίπου διεγνωσθη πολυποδιαση στο στομαχι και 100 σε αριθμό. Είμαι 36 ετών και πρόσφατα αφαιρέθηκαν 30 πολύποδες διαμέτρου 1,5 εκ.οι μεγαλύτεροι. Έχω κάνει κολονοσκοπηση αλλά ήταν καθαρό το παχύ έντερο. Αναμένω τις βιοψίες προς το παρον και η ερώτηση μου είναι η εξης:εφόσον βρέθηκα αρνητική στο ελικοβακτηριδιο και δεν είχα ιστορικό ελκους και ουδέποτε λάμβανα κάποια αγωγη για το στομάχι παλιότερα, πως γεμισα στο θολο και στο σωμα του στομάχου πολύποδες, καθώς η περίπτωση μου δεν είναι και από τις πιο διαδεδομένες λόγω ηλικίας και εφόσον δεν έχω ιστορικό πολυποδιασης στην οικογένεια. Γενικά δεν είχα θέμα γαστριτιδας ποτε και γαστροοισοφαγικης παλινδρομησης. Ανησυχώ για την εξέλιξη τους καθώς μέχρι πρότινος δεν μπορούσα να φάω ούτε ποσότητα ούτε οτιδήποτε. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 2. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Καλησπέρα. Οι αιτίες μπορεί να είναι πολλές. Το DNA δεν έχει να κάνει μόνο με το άμεσο οικογενειακό περιβάλλον αλλά μπορεί να πάει ακόμη πιο πίσω στο γενεαλογικό δέντρο. Επίσης μπορεί να ευθύνεται μια αυτοάνοση γαστρίτιδα. Είναι μια αντίδραση που παράγει στο σώμα αντισώματα που επιτίθενται στο στομάχι και σε μια πρωτεϊνη που απαιτείται για την απορρόφηση της βιταμίνης B12. Έχεις ελεγχθεί για αναιμία; Πάντως οι πιθανότητες να είναι καλοήθεις οι πολύποδες του στομάχου είναι πάνω από 95%, επομένως δεν πρέπει να ανησυχείς. Αυτοί οι πολύποδες μπορεί να είναι απλοί κυστικοί πολύποδες, οι οποίοι είναι άνευ σημασίας. Οι πιο συχνοί (80%) είναι υπερπλαστικοί, που δεν έχουν σχέση με καρκίνο στομάχου. Περίμενε τη βιοψία και συζήτησέ το με τον γαστρεντερολόγο σου.
  sambalisG likes this.

Share This Page