1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Πολύποδας 5mm Στο Τοίχωμα Της Χολής

Discussion in 'Παθήσεις Χοληφόρων και Παγκρέατος.' started by chrismar76, Feb 11, 2009.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. chrismar76

  chrismar76 New Member

  Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το φόρουμ!

  Πριν 5 ημέρες διαπίστωσα κάτι ενοχλήσεις στη δεξιά πλευρά και συγκεκριμένα χαμηλά στο τελείωμα των πλευρών (στο ύψος της μασχάλης). Οι ενοχλήσεις αυτές γινόντουσαν αντιληπτές μόνο όταν πίεζα το σημείο με το χέρι μου ή τρανταζόμουνα στο αυτ/το και όχι στα καλά καθούμενα.

  Ο παθολόγος μου συνέστησε υπέρηχο άνω κοιλίας, κατά των οποίο βρέθηκε πολύποδας 5mm στο τοίχωμα της χολής.

  Θα ήθελα να ρωτήσω αν τα δύο αυτά συσχετίζονται (οι ενοχλήσεις με τον πολύποδα) αν και μου φαίνεται ότι η χολή δεν βρίσκεται εκεί που πονάω και τι θα πρέπει να κάνω με τον πολύποδα.

  Σημ. Έχω χοληστερίνη 230.

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 2. Ο πόνος σας δεν πρέπει να οφείλεται στον πολύποδα. Ως αναφορά το τυχαίο εύρημα θα πρέπει να κάνετε σε 6 μήνες υπέρηχο για να διαπιστώσουμε ότι δεν μεγαλώνει ο πολύποδας. Αν αυξηθεί το μέγεθος? Άλλοι λένε, αφαίρεση της “χολής” με πολύποδα πάνω από 6mm και άλλοι όταν πλησιάζει τα 10mm.
 3. chrismar76

  chrismar76 New Member

  Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

  Ο πόνος αυτός συνεχίζεται όμως.... Μήπως είναι κάποιο τράβηγμα, κάποιος μυικός πόνος;;

Share This Page