1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Πόνος Στο Θυροειδή

Discussion in 'Παθησεις Θυρεοειδούς και άλλων αδένων.' started by johstas, May 15, 2012.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. johstas

  johstas New Member

  Καλησπέρα,
  Είμαι 29 ετών κ τις τελευταίες μέρες πονάω στο θυροειδή. Το πρόβλημα όμως έχει ξεκινήσει εδώ κ ενάμιση μήνα. Αρχές Απρίλη αρρώστησα, χωρίς πυρετό, ξηρός λαιμός, πονοκέφαλος, πολύ αδυναμία κ κόπωση, κρύωνα πολύ για τα δεδομένα της εποχής κ είχα κάθε τόσο (εκεί που κρύωνα) εξάψεις κ ίδρωνα. θεώρησα ότι είναι κάποιο κρύωμα κ απλά κρεβατώθηκα. ένιωσα καλύτερα αλλά τα συμπτώματα δεν εξαφανίστηκαν, απλά εξασθένησαν. μετά το πάσχα πήγα στο ΝΝΑ (σημειώνω είμαι φαντάρος κ πέρασα χειμώνα που κοιμόμουν στο κρύο, κ γενικά πολύ αϋπνία κ κρύο αλλά δεν αρρώστησα ποτέ -εμβόλια στρατού γαρ) κ με εξέτασαν, μου έκαναν αιματολογικές κ ακτινογραφία θώρακα κ μου είπαν ότι είμαι υγιέστατος κ ότι μάλλον είναι κατάλοιπα από κάποια γρίπη. τα συμπτώματα όμως δεν έφευγαν. μετά από 10 περίπου μέρες (τέλη απρίλη) ο ξηρός λαιμός άρχισε να πονάει πολύ (κ εξωτερικά κάτω από το μήλο του αδάμ) ενώ τα υπόλοιπα συμπτώματα σταδιακά εξαφανίστηκαν. ξαναπήγα στο ΝΝΑ στον ΩΡΛ κ μου είπε ότι έχω λίγο φαρυγγίτιδα κ μάλλον παλινδρόμηση. μου έδωσε γαργάρες κ χάπια για την παλινδρόμηση. επειδή όμως τα χάπια δεν υπήρχαν στο φαρμακείο του ΝΝΑ, πήγα σε ΩΡΛ έξω να μου τα γράψει. αυτός με εξέτασε καλά, είδε το λάρυγγα κ τις φωνητικές χορδές μου (μέσω μύτης - όπως κ αν λέγεται αυτό) κ μου είπε ότι ήταν καθαρά κ μου είπε ότι την παλινδρόμηση πρέπει να τη διαγνώσει γαστρεντερολόγος. πήγα σε γαστρεντερολόγο κ μου είπε ότι απ τα συμπτώματα δε φαίνεται να έχω παλινδρόμηση.
  έκανα τις γαργάρες για 1 εβδομάδα κ ο πόνος στο λαιμό υποχώρησε, η ξηρότητα παρέμεινε όμως. με το που τις σταμάτησα, σε 24 ώρες ο λαιμός έγινε όπως πριν. πήγα σε ιδιώτη παθολόγο ο οποίος μου εξήγησε ότι εκεί που πονάω είναι ο θυροειδής (δεν είχα προσέξει για να είμαι ειλικρινής αν εκεί ακριβώς πονούσα εξωτερικά κ πριν) κ μου έγραψε αιματολογικές θυροειδούς τις οποίες έκανα σήμερα κ περιμένω τα αποτελέσματα.
  υπάρχει κάποια άλλη άποψη (πλην του θυροειδούς) σχετικά με όλα αυτά? μπορεί ο θυροειδής να τα έχει προκαλέσει όλα αυτά ή όντως είχα κρυώσει κ ο θυροειδής προέκυψε στην πορεία? πώς μπορεί να έπαθα θυροειδή κ θα είναι μακροχρόνιο το πρόβλημα?

  ευχαριστώ πολύ κ συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο
  Last edited by a moderator: May 15, 2012
 2. ADelides

  ADelides Member

  Το πιθανότερο είναι ότι πάσχετε από θυρεοειδίτιδα αν ο πόνος προκαλείται από την πίεση εξωτερικά στην περιοχή αυτή. Περιμένετε τις εξετάσεις και ακολουθείστε τις οδηγίες του παθολόγου σας.

Share This Page