1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πρόβλημα Πόνος Στο Στομάχι

Discussion in 'Παθήσεις Στομάχου και 12δακτύλου.' started by crableg, Oct 4, 2009.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. crableg

  crableg New Member

  Γειά σας. Την Παρασκευή 2 Οκτωμβρίου στις 10 το βράδυ με έπιασε πόνος αριστερά στο στομάχι με εμετό. Ο πόνος άρχισε ήπιος και δυνάμωσε γρήγορα. Πήγα στον Ευαγγελισμό που εφημέρευε, μου βάζουν ορό και μου κάνουν ένεση. Μετά από μια ώρα αφού μου πέρασε ο πόνος κάνω αίμα, ούρα, ακτινογραφίες και υπέρηχο. Οι εξετάσεις δεν έδειξαν τίποτα εκτός από τον υπέρηχο που έδειξε μια μικρή κύστη στο στομάχι (λίγο υγρό μου είπαν) και με παρέπεμψαν σε χειρούργο ο οποίος αφού με εξέτασε μου είπε ότι δεν έχω τίποτα και ότι ο πόνος προήρθε από άγχος. Σε ερώτηση μου τι να κάνω αν με ξαναπιάσει μου είπε να επισκεφθώ εφημερεύων νοσοκομείο. Το Σάββατο 3 Οκτωμβρίου στις 9 το βράδυ με ξαναπιάνει ο πόνος με εμετό και πάω στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο που εφημέρευε. Με είδε ουρολόγος και με βάζει να κάνω πάλι αίμα, ούρα, ακτινογραφίες και υπέρηχο γιατί λέει κακώς στον Ευαγγελισμό μου έκαναν πρώτα την ένεση και μετά τις εξετάσεις. Έτσι έσβησαν τα στοιχεία είπε. Οι εξετάσεις έδειξαν τα ίδια πράγματα. Με στέλνει στον χειρούργο με εξετάζει και μου λέει να περιμένω να βγουν οι εξετάσεις αίματος. Μου βρήκαν λίγο ανεβασμένα τα λευκά αιμοσφαίρια 13,50 με τιμή αναφοράς 5,2-12,4 αλλά δεν είναι τίποτα μου είπαν. Στις 3 το πρωί αφού πονάω πάρα πολύ μου κάνουν ενδοφλέβια ένεση. Μετά από μισή ώρα μου πέρασε ο πόνος και ο χειρούργος μου είπε ότι η κύστη πιέζει το στομάχι και θα κάνω εισαγωγή. Στις 6 το πρωί αφού έχουν αλλάξει βάρδια οι γιατροί με εξετάζει ο επιμελητής του Α' χειρουργικού τμήματος και διέγνωσε παροξυσμό ευερέθιστου εντέρου. Προήρθε από άγχος μου είπε και μου έδωσε σπαμολυτική αγωγή (χάπια Buscopan Plus πρωί, μεσημέρι, βράδυ για μια εβδομάδα και μετά όταν με πιάνει ο πόνος), να πίνω εμφιαλωμένο νερό, να τρώω ελαφρά φαγητά. Στις 11 το πρωί στο σπίτι με πιάνει πάλι ο πόνος παίρνω Buskopan και μετά από μια ώρα δεν μου έχει περάσει. Πάω σε φαρμακείο και μου κάνει ένεση Buskopan και υποχωρεί ο πόνος. Στις 7:30 το απόγευμα της Κυριακής με ξαναπιάνει ο πόνος και παίρνω Buskopan και υποχωρεί. Συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο. Αν μπορεί να μου απαντήσει κάποιος. Σας ευχαριστώ πολύ.
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Θα πρέπει να κανετε οπωσδήποτε αξονική τομογραφία ανω κατω κοιλίας για καλύτερη και σωστότερη διερεύνηση του προβλήματος.
  ΔΕΝ υπάρχει έννοια κύστεως στο στομάχι.
  Αν υπάρχει καποια συλλογή υγρού στην περιοχή θα πρέπει να διερευνηθεί με αξονική οπως ανέφερα.
  Θα πρέπει να γίνει αποκλεισμός παγκρεατίτιδος και προβλήματος εντέρου.!
  Αμεσα.
 3. crableg

  crableg New Member

  Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας!

Share This Page