1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πόνος στο στομάχι όταν σηκώνω βάρος

Discussion in 'Παθήσεις Στομάχου και 12δακτύλου.' started by inelec, Nov 14, 2016.

Watchers:
This thread is being watched by 5 users.
 1. inelec

  inelec New Member

  Καλησπέρα. Το τελευταίο διάστημα λόγω ουρολοίμωξης αναγκάστηκα να πάρω 2 αντιβιώσεις norocin και fosfocin. (Γενικά έχω χρόνια γαστρίτιδα που με ταλαιπωρεί κατά καιρούς, έχω γενικά ένα αρκετά ευαίσθητο στομάχι και με παρακολουθεί όταν χρειάζεται, γαστρεντερολόγος.) Να σημειώσω ότι όσο έπαιρνα αντιβίωση, δεν είχα ιδιαίτερες ενοχλήσεις. Την επόμενη μέρα μετά το τέλος των αντιβιώσεων, παρόλο που δεν είχα ενοχλήσεις, ένοιωσα πολύ έντονους πόνους στο κέντρο της άνω κοιλιάς, ακριβώς μπροστά και ψηλά στο στομάχι. Οι πόνοι αυτοί ξεκίνησαν κατόπιν πολύ μεγάλου βάρους (αποσκευές) που έπρεπε να σηκώσω για πολλή ώρα. Επισκέφθηκα την παθολόγο και αφού με εξέτασε για χολή κλπ κλπ, μου είπε πως ήταν ερεθισμός στομάχου λόγω των αντιβιώσεων και πιθανόν λόγω του βάρους, να ερεθίστηκε το σημείο. Παίρνω εδώ και 3 μέρες ένα φάρμακο για το στομάχι (lumaren) καθώς και ένα παυσίπονο (spasmoapotel). Είμαι σίγουρα καλύτερα, όμως κάθε φορά που πάω να σηκώσω ακόμη και κάτι που δεν έχει μεγάλο βάρος, νοιώθω κατευθείαν πίεση εκεί και πολλές φορές βάρος/πόνο/δύσπνοια. Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό? Υπάρχει κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέξω? Αυτά συμβαίνουν τις τελευταίες 4 μέρες.. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας!
 2. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Συνιστάται ξεκούραση για κάποιες μέρες και ελαφριά διατροφή. Εάν ο πόνος συνεχίζεται τότε καλό θα ήταν να γίνει υπέρηχος άνω και κάτω κοιλίας.
 3. maria2016

  maria2016 Member

  εγώ τα λέω από τότε που έπαθα τα ίδια...οι αντιβιώσεις για πολλές μέρες και σε μεγάλες δόσεις προκαλούν γαστρίτιδα και παλινδρόμηση....και όλα ξεκινούν ξαφνικά με την τελευταία δόση της αντιβίωσης...άλλη μια σύμπτωση σε έναν περίεργο και ευαίσθητο οργανισμό....δεν φταίνε οι αντιβιώσεις φταίνε οι οργανισμοί μας που δεν τις αντέχουν

Share This Page