1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πρόβλημα Πόνος Στο Έντερο, Κοιλιά Και Αίμα Στα Κόπρανα!!!

Discussion in 'Παθήσεις Πρωκτού.' started by ΘοδωρήςΚ, Oct 27, 2009.

Watchers:
This thread is being watched by 1 user.
 1. ΘοδωρήςΚ

  ΘοδωρήςΚ New Member

  Καλή σας μέρα,

  Ονομάζομαι Θοδωρής, είμαι 33 χρονών και θα ήθελα μερικές πληροφορίες αν γίνεται.

  Τα τελευταία 4 χρόνια δουλεύω σε μια συμβουλευτική εταιρεία με έντονο στρες. Η δουλειά μου είναι κυρίως καθιστική και δεν μου αφήνει χρόνο για τίποτα άλλο.

  Πριν από 2 χρόνια και μετά από έντονο στρες, μου παρουσιάστηκαν 2 πόνοι στο έντερο, ένας ακριβώς 4 δάκτυλα πάνω από τον αφαλό και ένας κάτω αριστερά. Τους πόνους ακολούθησε έντονο κάψιμο στις ίδιες περιοχές με κοκκίνισμα των περιοχών. Περίπου την ίδια περίοδο παρατήρησα αλλαγή στην συνήθεια του εντέρου, δηλαδή πιο μαλακά κόπρανα απ'ότι συνήθως, όπως επίσης ότι μετά από αφόδευση ηρεμούσα λίγο από τους πόνους. Επίσης, ενώ πήγαινα στην τουαλέτα καθημερινά, άρχησα να είμαι δισκοίλιος.

  Για πολλούς μήνες έτρεχα στους γιατρούς, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι περισσότεροι μου έλεγαν ότι πρόκειται για αγχος και οτι πρέπει να χαλαρώσω. Μετά από 6 μήνες συνεχόμενης ενόχλησης και ταλαιπωρίας, και εν ώρα δουλειάς, με έπιασαν πάλι έντονοι πόνοι τόσο στο έντερο όσο και στο στομάχι, με αποτέλεσμα να κάνω εμετό για 3 ώρες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να με πάνε στο νοσοκομείο με την υποψία της χολολιθίασης. Και ενώ στο νοσοκομείο με διάγνωσαν όντως με χολολιθίαση, μια εβδομάδα μετά δεν φάνηκε τίποτα στο υπερηχογράφημα. Θα ήθελα
  επίσης να σας πω ότι οι πόνοι στο έντερο δεν είχαν υποχωρήσει.

  Συνέχισα να πηγαίνω στους γιατρούς, όπου με υπέβαλαν τόσο σε γαστροσκόπηση οσο και κολονοσκόπηση. Στη γαστροσκόπηση μου διάγνωσαν οισοφαγήτιδα και παλινδρόμηση, όπως επίσης και το ελικοβακτιρίδιο για τα οποία έκανα θεραπεία για 2 μήνες. Στην κολονοσκόπηση μου βρήκαν ένα πολύποδα, ο οποίος αφαιρέθηκε και μετά από εξέταση δεν βρέθηκε κανένα πρόβλημα.

  Λόγω του ότι οι πόνοι συνεχίστηκαν με έντονους ρυθμούς και συγκεκριμένα με έντονους πόνους (σε σημείο που διπλονόμουν στα δυο από τους πόνους), με υπέβαλαν και σε μια θεραπεία με Buscopan και Laprazol χαπάκια για ένα διάστημα 1 μηνός, όπως επίσης και μια αξονική κοιλιάς, η οποία βγήκε καθαρή.

  Τώρα πλέον, και συγκεκριμένα τον τελευταίο μήνα, και πάλι μετά από πόνο στα έντερα (στα δύο συγκεκριμένα σημεία) και μετά από δυσκοιλιότητα, μου παρουσιάστηκε αίμα στα κόπρανα. Το αίμα που παρατηρησα ήταν έντονο κόκκινο και σε μεγάλη ποσότητα, τόσο που είχε γεμίσει η τουαλέτα. Την πρώτη φορά δεν έδωσα σημασια γιατί νόμιζα ότι μπορεί να είναι αιμοροϊδες, αλλά την τελευταία εβδομάδα, έχω αίμα επι καθημερινής πλέον βάσης, είτε κατά την αφόδευση είτε όχι. Επίσης, παρατήρησα ότι ο πρωκτός μου είναι πάρα πολύ ερεθισμένος και το δέρμα
  γύρω από την περιοχή είναι κόκκινο. Η συγκεκριμένη περιοχή μου προκαλεί ενόχληση και έντονο κάψιμο και με ταλαιπωρεί κάθε φορά που θα κάτσω ή θα πάω στην τουαλέτα. Τέλος, θα ήθελα να σας πώ ότι ο πόνος στο έντερο (στα δύο συγκεκριμένα σημεία) είναι συνεχόμενος και παράλληλα με την εμφάνιση του αίματος, έχω και ενόχληση (στα συγκεκριμένα σημεία) κατά την κατανάλωση υγρών και στερεών τροφών γενικότερα.

  Θα εκτιμούσα αν μπορείτε να με καθοδηγήσετε κάπως στο τι ακριβώς πρέπει να κάνω, διότι το συγκεκριμένο θέμα με έχει κουράσει πάρα πολύ και η ψυχολογία μου είναι χάλια. Τέλος, θα ήθελα να σας πω ότι υπάρχει και ιστορικό καρκίνου στην οικογένεια. Τόσο ο πατέρας μου, όσο και η γιαγιά μου έχουν πεθάνει από καρκίνο.

  Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

  Θοδωρής
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Η απάντηση είναι καθυστερημένη λόγω απουσίας.
  Το πρόβλημα που λες είναι σοβαρό και είναι θέμα γαστρεντερολόγου καθαρά.
  Δεν έχω πειστεί για την ακρίβεια των διαγνωστικών εξετάσεων και ειδικά της κολονοσκόπησης.
  Θα πρέπει να γίνει κολονοσκόπηση με προσπάθεια ενδοσκόπησης του τελικού ειλεού και λήψη δειγμάτων για πιθανή εντεροκολίτιδα κλπ.
  Εχουν γίνει αιματολογικές εξετάσεις ?? πχ γενική αίματος, ΤΚΕ, CRP κλπ?

Share This Page