1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πρόβλημα Πόνος Στο Κάτω Δεξιό Μέρος Της Κοιλιάς.

Discussion in 'Παθήσεις Εντέρου-Σκωληκοειδούς' started by grtt, May 11, 2010.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. grtt

  grtt New Member

  Χαίρεται,

  Είμαι άνδρας 36 ετών κι εδώ και πέντε περίπου μέρες έχω έναν πόνο ο οποίος εντοπίζεται στο κάτω δεξί μέρος της κοιλιάς, είτε τέρμα δεξιά, κοντά στη λεκάνη ή λίγο πιο αριστερά, ακριβώς πάνω από την ουρήθρα.
  Στην αρχή φοβήθηκα για οξεία σκωληκοειδίτιδα, με παρηγορεί ωστόσο το γεγονός ότι δεν έχω κανένα άλλο σύμπτωμα από όσα έψαξα στο διαδίκτυο. Δηλαδή ούτε ανορεξία, ούτε τάση για εμετό, ούτε μεταβάλλεται προς το χειρότερο ο πόνος. Ο πόνος είναι μέτριας έντασης, υποφερτός, δεν γίνεται ισχυρότερος με την πίεση σε οποιοδήποτε μέρος της κοιλιάς, μπορώ να πω ότι ίσως με ενοχλεί λίγο παραπάνω όταν κάθομαι παρά όταν είμαι όρθιος, αλλά από την άλλη ίσως οφείλεται στο ότι έχω πιο συχνά τον νου μου όταν κάθομαι και το πιέζω σχετικά τακτικά το σημείο αυτό. Το βράδυ κοιμάμαι κανονικά χωρίς να έχω πρόβλημα ύπνου εξαιτίας του πόνου και ίσως είναι και λιγότερο έντονος.
  Σε γιατρό δεν έχω πάει. Θυμάμαι κατά το παρελθόν ότι με είχε πιάσει κι άλλες φορές και πέρασε μόνο του, αλλά όσο μεγαλώνω τόσο αγχώνομαι με προβλήματα υγείας. Τι μπορεί να είναι; Μπορεί να είναι οξεία ή χρόνια σκωληκοειδίτιδα; Κάτι άλλο; Να περιμένω μερικές μέρες ακόμα ή να επισκεφθώ γιατρό και αν ναι τι ειδικότητας;

  Ευχαριστώ!
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Καλημέρα.
  Καθε πόνος στην κοιλιά που επιμένει και ενοχλεί, πρέπει να ελέγχεται απο χειρουργό λόγω πιθανής υποκείμενης ενδοκοιλιακής φλεγμονής (πχ σκωληκοειδίτις).
  Δεν υπάρχει κανένας λόγος αναμονής.
 3. grtt

  grtt New Member

  Ευχαριστώ για την απάντηση,

  Τελικά πήγα σε εφημερεύον νοσοκομείο. Εκεί μου έκαναν κάποιες μαλάξεις σε κάποια σημεία, όπου από ό,τι κατάλαβα δεν έδειξε τίποτα αξιόλογο μια και δεν πόνεσα πολύ πουθενά, απλά σε ορισμένα σημεία πονούσα έτσι κι αλλιώς χωρίς να το πιέσει κάποιος. Ο πόνος όπως είπα είναι σχετικά ήπιος αλλά σταθερός.
  Η ακτινογραφία κοιλίας καθώς και η γενική αίματος βγήκαν καλές, χωρίς αύξηση λευκών αιμοσφαιρίων.
  Μετά από αυτό με επανεξέτασαν, ένας χειρούργος (επιμελητής όπως κατάλαβα) ρώτησε την ειδικευόμενη αν ψηλαφίζει κάτι, εκείνη είπε όχι, εκείνος ψηλάφισε, και αφού μάλλον προσπάθησε να την εκπαιδεύσει πάνω μου, μου είπαν ότι έχω βουβωνοκήλη.
  Η αλήθεια είναι ότι εξωτερικά δεν είναι ορατή και από ό,τι κατάλαβα είναι στις αρχές (τελικά ένοιωσαν και οι δύο ένα ελάχιστο με ψηλάφηση από τις όρχεις προς τα πάνω)...Ρωτάω αν είναι όντως βουβωνοκήλη θα περάσει κάποια στιγμή ο ήπιος αλλά σταθερός πόνος;
 4. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Αν είναι βουβωνοκήλη (που μπορεί να επιβεβαιωθεί και με ένα καλό υπερηχογράφημα), ο πόνος μπορεί να υποχωρήσει μεν αλλά η βουβωνοκήλη όχι.
  Ο πόνος προέρχεται από την διάταση των ήδη ρηγμένων μυϊκών ινών, και μπορεί είτε να υποτροπιάσει είτε να επανεμφανισθεί σε περίπτωση περίσφιξης της κήλης.
  Η κήλη αποτελεί χειρουργική πάθηση και η θεραπεία είναι μόνο χειρουργική.
  Μπορεί να γίνει και λαπαροσκοπικά!

Share This Page