1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πόνος στο κάτω αριστερό μέρος της κοιλιάς.

Discussion in 'Παθήσεις Εντέρου-Σκωληκοειδούς' started by Xaeron, Mar 28, 2008.

 1. Xaeron

  Xaeron New Member

  Καλησπέρα.

  Είναι το πρώτο μου μήνυμα. Αρχικά να πω ότι αξίζετε μπράβο κι έπαινο για τη λειτουργία αυτού του φόρουμ καθώς και για τον καθένα που συμβάλλει σ'αυτό. Συγχαρητήρια.

  Το πρώτο μου μήνυμα λοιπόν, αρχίζει και με την πρώτη μου απορία.

  Πολλές φορές (ανά βδομάδα να πω, πάντως δεν είναι συνεχές) πονάω στο κάτω αριστερό μέρος της κοιλιακής χώρας. Μου συμβαίνει μερικές φορές. π.χ. μια φορά το μήνα. Νομίζω, πως ο πόνος μπορεί να προέρχεται από κάποιο φαγητό που τρώω που ίσως να με πειράζει.
  Από συμπτώματα (πυρετός, ρίγος, τάση για εμετό, συχνοουρία, ζάλη κλπ), δεν έχω. Γενικά όλα είναι φυσιολογικά μόνο που πονάω εκεί. Όταν κάθομαι και δεν κάνω τίποτα δεν πονάω. Αν όμως πιέσω με το χέρι μου εκείνο το σημείο, τότε πονάω. Είναι παράξενο. Αλλά όταν με πιάνει ο πόνος, τότε είναι έντονος. Μπορεί να κρατήσει και μια μέρα ολόκληρη ο πόνος.
  Μήπως συμβαίνει κάτι με το παχύ έντερο; Κάποια δυσλειτουργία ίσως; Μήπως πρέπει να αποφεύγω κάποια φαγητά; Εξακολουθώ να τρώω τα ίδια φαγητά που έτρωγα και παλιά όταν δεν είχα κάποιο πόνο.
  Ενημερωτικά, προσθέτω ότι είμαι 20 χρονών, 1,76 ύψος και 82 κιλά, καμιά χρόνια πάθηση, κανένα σημαντικό πρόβλημα υγείας από μικρός. Δεν καπνίζω, ούτε πίνω ποτά. Ενεργώ φυσιολογικά και τα κόπρανα φαίνονται κανονικά με σχήμα "s" ή "j".

  Όταν παίρνω αναπνοή, νιώθω ότι σε εκείνο το σημείο πονάω. Την επόμενη μέρα μπορεί να είμαι καλά. Άγνωστο για το πότε θα μου ξαναεμφανιστεί. Πάντως διάβασα τα επιμέρους άρθρα που έχετε δημοσιεύσει αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό. Τα περισσότερα αναφέρονται σχετικά με γυναικολογικά θέματα.
  Θεώρησα καλό να σας ρωτήσω γιατί με ανησυχεί πολύ αυτός ο πόνος. Είναι κάτι σοβαρό.
  Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις...ωστόσο ελπίζω να σας κατατόπισα πλήρως.

  Υ.Γ. Αν θέλετε να σας πω κάποια επιπλέον πληροφορία...θα είμαι στη διάθεση σας. Τέλος, έχω αγχωθεί και ανησυχήσει πολύ.
  Last edited by a moderator: Mar 28, 2008
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Ο πόνος στο αριστερό μέρος της κοιλιάς μπορεί να αφορά ή κοιλιακή χώρα ή βουβωνική περιοχή.
  Αν ο πόνος είναι πραγματι στην κοιλιακή χώρα πιθανά θα πρόκειται για εντερικό πρόβλημα (αν και συνήθως δεν παρουσιάζεται με την εισπνοή), ή κάποιο μυοσκελετικού τύπου πρόβλημα.
  Αν ο πονος είναι πιό χαμηλα, πιθανά σχετιζεται με μυοσκελετικό πρόβλημα ή κάποια πιθανή κήλη.

  Αλλά παρ'ολα αυτά θα πρέπει να υπάρξει σαφέστερη τοπογραφική πληροφορία αλλά και επίσκεψη σε ειδικό εφ'οσον το πρόβλημα παρατείνεται!
 3. Xaeron

  Xaeron New Member

  Ευχαριστώ πολύ, για την άμεση απάντηση σας.

  Θα προσδιορίσω ακριβώς το σημείο. Το σημείο που πονάω βρίσκεται ακριβώς 10εκ.-15εκ. αριστερά, σε ευθεία με τον ομφαλό.
 4. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Νομίζω πως αναφέρεστε σε μία περιοχή που λέγεται αριστερός λαγόνιος βόθρος, όπου εντοπιζονται προβλήματα του εντέρου αλλά και φυσικά απο το κοιλιακό τοίχωμα!!

  Καλό θα ήτο να σας εξέταζε κάποιος ειδικός!!
 5. Xaeron

  Xaeron New Member

  σε τι γιατρό θα μπορούσα να αποτανθώ; ευχαριστώ για την απάντηση....
 6. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Πιστεύω σε γενικό χειρουργό!:redface:

Share This Page