1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πόνος σε κάθισμα

Discussion in 'Κύστη Κόκκυγος' started by niege, Feb 19, 2008.

 1. niege

  niege New Member

  Κατ αρχάς να σας συγχαρώ για την όλη πρωτοβουλία δημιουργίας του φόρουμ. Προχωρόντας θα ήθελα να αναφερθώ στο πρόβλημά μου.
  Η εργασία μου είναι εντελώς καθιστική, και σε συνδιασμό με το ότι είμαι υπέρβαρος εδώ και 2-3 χρόνια μου εμφανίστηκε πόνος στην περιοχή που του κόκκυγα.
  Η αυτοεξέτασή μου είναι πρακτικώς αδύνατη, και ο πόνος εμφανίζεται όχι όταν κάθομαι, αλλά την στιγμή και μόνο που ανασηκώνομαι με μιας απο το κάθισμα. Άπαξ και σηκωθώ δεν υφίστατι καμία άλλη ενόχληση. Η εμφάνιση του παλαιότερα ήταν μία δύο το πολύ φορές το χρόνο με μια μέση διάρκεια 2-3 ημερών.
  Τώρα η συχνότητα ειναι πιο πυκνή αλλά με την ίδια διάρκεια. Στην εναλλαγή πόνου μη πόνου δεν αλλάζει κάτι απο την ζωή μου η τις συμπεριφορικές μου συνήθειες, Να σημειωθεί πως δεν έχω παρατηρήσει κανενός είδους λεκέ στο εσώρουχο.
  Μέχρι τώρα πιθανολογούσα το βάρος, χωρίς αυτό να μου εξηγεί τις εμφανίσεις-εξαφανίσεις του συμπτώματος, έως ότου έπεσα πάνω στο δικό σας φόρουμ.

  ευχαριστώ για την υπομονή σας

  Στέφανος
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Καλημέρα!
  Ο πόνος που αναφέρετε, είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο, ονομάζεται "κοκκυγοδυνία", και αφορά ερεθισμό των τελευταίων σπονδύλων της σπονδυλικής στήλης (κοκκυγικών), απο κάθισμα σε σκληρό έδρανο, απότομη κίνηση, γυμναστική πάνω σε σκληρό τάπητα κλπ!!

  Σίγουρα το βάρος σας παίζει ρόλο, αλλά δεν συμβαίνει σε όλους, πάντως!
  Θα πρέπει να σας εξετάσει κάποιος ειδικός (χειρουργός ή ορθοπαιδικός), για να αποκλεισθούν άλλα αίτια (κύστη κόκκυγος κλπ).
  Η θεραπεία συνήθως είναι ανάπαυση, αποφυγή του σκληρού εδράνου με τοποθέτηση "μαλακών" μαξιλαριών και αναλγητικά (πολλές φορές του τύπου των αντιφλεγμονωδών)!:redface:
 3. niege

  niege New Member

  Eυχαριστώ πολύ. Θα φροντίσω να γίνει η εξέταση το συντομότερο, και θα ενημερώσω σχετικά το πόστ προς ενημέρωση και άλλων πιθανά νοσούντων.

Share This Page