1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Πόνος Σε Εγχειριζόμενη Βουβωνοκηλη Μετά Απο 5 Χρόνια

Discussion in 'Κήλες' started by lampros, Jan 30, 2009.

Watchers:
This thread is being watched by 3 users.
 1. lampros

  lampros New Member

  Λοιπόν εχω κανει εγχειρηση βουβωνοκηλης με πλέγμα πριν απο 5 χρόνια.Τωρα είμαι 24 χρονων.Κάθε φορα που σηκωνω καποιο βάρος πονάω στο σημειο,κυρίως νοιωθω ενα σφίξιμο στην περιοχή, και ο πονος παραμενει για ώρες και για μέρες μερικες φορές.'Οταν ξεκουράζομαι ο πόνος φεύγει.Τι συμβαίνει?Υπάρχει περιπτωση να έχω υποτροπή?Δικαιολογείται ο πόνος?
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Πονος μετά απο τόσα χρόνια δεν δικαιολογείται!
  Θα πρέπει να ελεγθείτε για πιθανή υποτροπή ή άλλο τι!
 3. 5 years later

  Αν δεν υπάρχει υποτροπή της βουβωνοκήλης ή άλλη αιτία για το πόνο που περιγράφεται – μπορεί να οφείλεται στο ότι στα πλέγματα παρατηρείται 10-15% σμίκρυνση στο μέγεθος τους, και έτσι να δικαιολογείται ο -μην- μόνιμος πόνος.
  Αν ο πόνος είναι σαν <ηλεκτρικό ρεύμα> & ποιο μόνιμος, τότε μπορεί με υποθέσουμε πιθανό ( nerve entrapment ) δηλαδή εγκλωβισμός του τοπικού νεύρο.

Share This Page