1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣΤΟΥ

Discussion in 'Παθήσεις Μαστού (Καλοήθεις και Κακοήθεις)' started by MARIAXR, Dec 23, 2014.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. MARIAXR

  MARIAXR New Member

  Καλησπέρα...πριν 3,5 εβδομάδες υποβλήθηκα σε αποκατάσταση του δεξιού μαστού μετά από ριζική μαστεκτομή που είχε γίνει στον μαστό τον 8/2013 λόγο ότι είχα ένα κακοήθη όγκο 1,01 εκ.
  Τον 4/2014 έγινε η πρώτη επέμβαση τοποθετήθηκε το expanter για να ξεχειλώσει το δέρμα, στις 28/11/2014 έγινε η δεύτερη εγχείρηση να βγει το μηχάνημα για να μπει η σιλικόνη στο στήθος.
  Επίσης για να επιτευχθεί η συμμετρία στα στήθη ο γιατρός προέβηκε σε ανόρθωση του αριστερού μαστού όπου εκεί οι τομές είναι σε σχήμα άγκυρας.
  Στις 7 ημέρες βγήκα από το νοσοκομείο και μετά από τρεις ημέρες πήγα για αλλαγή κ η γιατρός μου είπε να ξαναπάω μετά από μια εβδομάδα.Οι οδηγίες ήταν όχι μπάνιο και όχι έντονες κινήσεις τις οποίες προσπάθησα να τηρήσω. Όταν πήγα ξανά για αλλαγή η γιατρός μου είπε ότι άνοιξε ένα ράμμα στον αριστερό μαστό κάτω από την θηλή στην τομή της άγκυρας κ ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι αυτή την στιγμή,θα κλείσει σιγά σιγά, να βάζω γάζα πάνω και μπετατίν κ θα με δει ξανά μετά από ένα μήνα,αν αφήσει σημάδι θα δούμε τι θα κάνουμε όμως όχι πριν από 2-3 μήνες.
  Από τότε έχουν περάσει 6 ημέρες το στήθος βγάζει υγρά, οι γάζες κολλάνε πάνω και όταν πάω να τις αλλάξω ματώνει η πληγή, δεν μπορώ να πω ότι έχει καλυτερεύει καθόλου. Ανησυχώ πάρα πολύ φοβάμαι μην έχω πάθει μόλυνση και δεν κλείνει η πληγή,φοβάμαι να κάνω μπάνιο...σε πόσο περίπου διάστημα κλείνει μια τέτοιου είδους πληγή?πραγματικά φαίνεται το κρέας από το στήθος από μέσα..και ενώ περίμενα να δω τα αποτελέσματα να χαρώ..και ενώ έχω ένα ψεύτικο στήθος, έχει γίνει κομμάτια κ το άλλο!
  Είμαι πολύ χάλια και στεναχωριέμαι αφάνταστα.,...φυσικά πάλεψα ένα καρκίνο, δεν θα με λυγίσει αυτό αλλά πως γίνεται πηγαίνουν όλα στραβά?
  Σας παρακαλώ, μήπως πρέπει να πάω να με δει και κάποιος άλλος χειρουργός?υπάρχει κάτι που μπορώ να βάλω πάνω και να επουλωθεί πιο γρήγορα εκτός από μπετατιν?
  Καλές γιορτές και Καλά Χριστούγεννα με υγεία σε όλους!!
 2. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά! Σαφέστατα και θα έπρεπε να είχατε πάρει και μια δεύτερη γνώμη μην πω ότι με μία τέτοια εικόνα θα έπρεπε να είχατε πάει σε εφημερεύον νοσοκομείο ή να είχατε απαιτήσει να σας δει οπωσδήποτε η χειρουργός σας. Ένας μήνας για επανεξέταση με μία τέτοια κατάσταση είναι μεγάλο διάστημα....

Share This Page