1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Πιθανό Πρόβλημα Στο Θυρεοειδή Και Συμπτώματα

Discussion in 'Παθησεις Θυρεοειδούς και άλλων αδένων.' started by cantos, Aug 17, 2010.

Watchers:
This thread is being watched by 3 users.
 1. cantos

  cantos New Member

  Γεια σας,
  χαίρομαι που βρήκα το forum αυτό και ελπίζω να με βοηθήσετε όσο δύναται.
  Το θέμα αφορά την κοπέλα μου. Έχει δυσανεξία στο κρύο, πολύ συχνά έχει πονοκέφαλο, και ειδικότερα τώρα τελευταία κάποιες φορές, το βράδυ συνήθως, το ένα από τα δύο μάτια αποκλίνει του στόχου του. Επίσης το βάρος της δεν είναι σταθερό.

  Έχουμε κοιτάξει τους πονοκεφάλους. Μας είπε ένας γιατρός ότι ήταν θέμα κάποιων τροφών που τους δημιουργούσαν πονοκέφαλο, όπως το πορτοκάλι, η σοκολάτα κ.α. Επίσης, μας έδωσε την οδηγία, με το που καταλαβαίνει ότι θα την πιάσει πονοκέφαλος, να παίρνει ένα Depon. Η τελευταία οδηγία για το Depon μάλιστα, ήταν φυσικό να της προκαλέσει ανοχή στο Depon και να μην την πιάνει τόσο, οπότε και κάποιες φορές απλώς "άντεχε" τον πονοκέφαλο, ενώ άλλες φορές έπαιρνε Depon. Έχουν περάσει σχεδόν 3 μήνες από τότε και οι πονοκέφαλοι συνεχίζονται, ιδιαίτερα αν πιέζεται το τελευταίο κόκκαλο της σπονδυλικής στήλης πάνω-πάνω, ακριβώς κάτω από το λαιμό(πχ ρούχο που στηρίζεται πίσω από το λαιμό με μία λωρίδα ύφασμα). Και αν είναι, όμως, για πολύ ώρα με κυρτή την πλάτη, και όχι ίσια, επίσης νιώθει να σταματάει η ροή του αίματος ψηλά στην πλάτη.

  Πήγαμε και κάναμε αιματολογικές εξετάσεις σε ένα δημόσιο νοσοκομείο όπου ο γιατρός μας είπε πως οι τιμές είναι φυσιολογικές και πως οι πονοκέφαλοι προκύπτουν από ψυχολογικά αίτια.

  Εμείς, λόγω της δυσανεξίας στο κρύο, του μη σταθερού βάρους, των πονοκεφάλων και τώρα τελευταία, του στραβισμού(κάποιες φορές), τείνουμε προς το ενδεχόμενο του υποθυρεοειδισμού. Οι αιματολογικές το απέρριψαν. (α) Πώς θα μπορούσαμε να το εξετάσουμε πιο λεπτομερώς;

  Επίσης, διάβασα σε ένα άλλο site ότι "Η θεραπεία του υποθυρεοειδισμού είναι σχετικά απλή και προσφέρει μεγάλη ανακούφιση από τα συμπτώματα σε λίγες μέρες έως λίγες εβδομάδες και δεν είναι άλλη από την υποκατάσταση των θυρεοειδικών ορμονών".
  (β) Πόσον καιρό διαρκεί αυτή η θεραπεία; Είναι μία διά βίου θεραπεία; Ή είναι πχ. για 1 χρόνο και μετά ο οργανισμός επανέρχεται μόνος σου στη σωστή λειτουργία;

  Φυσικά, χωρίς να υπάρχει η σιγουριά από κάποιον γιατρό ότι καλό θα της κάνει η οποιαδήποτε θεραπεία, δεν υπάρχει περίπτωση να προβούμε σε βιαστικές κινήσεις.
  (γ) Αν δεν είναι πρόβλημα του θυρεοειδούς, αφού οι αιματολογικές δεν έδειξαν το παραμικρό πρόβλημα, τί μπορεί να προκαλεί τους πονοκεφάλους; Κι αν είναι πράγματι ψυχολογικό, τί μπορούμε να κάνουμε;

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση και συγγνώμη για το μεγάλο μου κείμενο, αλλά ήθελα να είμαι όσο το δυνατόν πιο ακριβής σε αυτά που γράφω.
 2. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Καλησπέρα. Την περίπτωση του αυχενικού συνδρόμου την έχετε ψάξει; Το αυχενικό σχεδόν πάντα προκαλεί πονοκεφάλους ή και ναυτίες, βουητό στα αυτιά, πόνος στον αυχένα και περιορισμό του εύρους κίνησης κλπ. Επιδεινώνεται με την αλλαγή του καιρού και από άνθρωπο σε άνθρωπο μπορεί να δημιουργεί και διάφορα άλλα συμπτώματα. Για ψάξτε το...;)
  Last edited by a moderator: Aug 17, 2010
 3. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Η διάγνωση "ψυχολογικά αίτια", αν δεν εχει ολοκληρωθει έλεγχος για το υποκείμενο σύμπτωμα, είναι απαράδεκτη έως "επικίνδυνη"!!!
  Νομίζω πως κεφαλαλγία πρέπει αμεσα να ελεγχθει απο ειδικό νευρολόγο, και απο κει και περα, να διρευνηθουν αιτια που θα μπορούσαν να οδηγησουν σε κεφαλαλγία μεσα απο έμμεσα προσβεβλημενα όργανα ή απο συστηματικά νοσήματα!! (πχ οφθαλμοί, μετωπιαίοι και ιγμοροιοι κόλποι κλπ)!!!

Share This Page