1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Pit Picking ?

Discussion in 'Κύστη Κόκκυγος' started by vass1234, Apr 18, 2012.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. vass1234

  vass1234 New Member

  καλησπέρα σας.

  Βλέπω σε διαφορα sites για την μέθοδο pit picking. Ποια η γνώμη σας γι αυτήν την μέθοδο? γίνεται στην ελλάδα? είναι νέα μέθοδος?

  είμαι στην φάση αναζήτησης πληροφοριών.

  Ευχαριστώ πολύ.
 2. A Datsis

  A Datsis New Member

  Καλησπέρα
  η τεχνική αυτή δεν είναι καινούργια. Υπάγεται στην κατηγορία των κλειστών τεχνικών για την αντιμετώπιση της νόσου.
  Βασικά χρησιμοποιεί κάποιου είδους δερματικό κρημνό (που δημιουργείται υποσκάπτοντας το παρακείμενο δέρμα) με σκοπό η γραμμή συρραφής να μην βρίσκεται πάνω στην μεσογλουτιαία σχισμή.
  Η μέθοδος αυτή [γνωστή και σαν μέθοδος Καρυδάκη (από το όνομα του στρατιωτικού ιατρού που την εφάρμοσε ευρέως την δεκαετία του ΄70)] χρησιμοποιείται κυρίως σε δύσκολες περιπτώσεις της νόσου που έχουν υποτροπιάσει μετά από την εφαρμογή απλούστερων τεχνικών (όπως η κλασική κλειστή μέθοδος εκτομής). Η τεχνική που αναφέρεις σαν pit picking αποτελεί μια παραλλαγή της μεθόδου (αναφέρεται και σαν τεχνική Bascom).
  Βασικά το ζητούμενο σε όλες τις χειρουργικές τεχνικές είναι η ελαχιστοποίηση των υποτροπών και η λιγότερη ταλαιπωρία του ασθενούς.
  Κατά τη γνώμη μου, σε μη επιπλεγμένες περιπτώσεις αρκεί η κλασική κλειστή μέθοδος εκτομής με ποσοστά υποτροπής παρόμοια της ανοιχτής ή της ημίκλειστης μεθόδου.

Share This Page